« Život
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
Nova procedura

Povećajte grudi uz pomoć vlastitih masnih naslaga

Povećanje grudi uz pomoć masnih naslaga s drugih dijelova tijela uskoro će biti dostupno svim pripadnicama ljepšeg spola nezadovoljnim svojim oblinama.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

operacija grudi

,

masne naslage

Operacija pod imenom ˝Dva u jedan˝ bazira se na presađivanju masnih naslaga s neželjenih područja, poput bokova, bedara ili trbuha u područje grudi. Ova procedura koštat će oko 90 tisuća kuna kada bude komercijalno dostupna.

˝Ovo je jedno od najuzbudljivijih dostugnuća u području plastične kirurgije u posljednjih 20 godina. Obuhvaća dvije korisne procedure u jednom zahvatu, tj. uklanjanje neželjenih masnih naslaga i njihovo premještanje u grudi˝, objašnjava Mel Braham, predsjednik medicinske kompanije Harley koja je razvila postupak.

˝Dovršili smo istraživanje na američkim i britanskim pacijentima koji su se ovoj proceduri podvrgli prije 5 godina, kako bi potvrdili da su rezultati dugotrajni. U narednih 10 godina ovo će postati dominantan zahvat na tržištu povećanja grudi, premda će za pacijentice koje su zadovoljne svojim izgledom tijela još uvijek biti dostupni implatanti˝, dodaje Braham.

Jedna pacijentica iz Britanije koja je željela ostati anonima potvrđuje rezultate. ˝Nikad nisam razmišljala o ugrađivanju silikona, no prirodan način povećanja grudi je poput sna koji je postao stvarnost. Povećala sam grudi za jedan broj čime sam vratila oblik koji sam imala prije trudnoće.˝ Iz kompanije tvrde kako se ovom operacijom grudi mogu povećati i za tri broja.

13.09.2009. 17:36:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh