« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
BIZARNO

Potukli se redovnici u bazilici Rođenja Isusova

Upravljanje bazilikom, najstarijom u Svetoj zemlji, zajednički dijele pripadnici Rimokatoličke crkve, Grčke pravoslavne crkve i Armenske crkve

Fotografija vijesti
Više o

julijanski kalendar

,

pravoslavni božić

,

pravoslavni vjernici

,

bazilika Srca Isusova

,

grčka pravoslavna crkva

Uoči planirane proslave Božića po julijanskom kalendaru jutros je u bazilici Rođenja Isusova u Betlehemu izbila opća tučnjava među redovnicima suparničkih denominacija, prenosi Hina.

Šake i metle letjele su bazilikom, koja je po tradiciji izgrađena na mjestu Isusova rođenja, kada se potuklo stotinjak svećenika i redovnika Grčke pravoslavne crkve i Armenske apostolske crkve.

Red među redovnike morala je uvesti palestinska policija. "Riječ je o beznačajnom problemu koji se pojavljuje svake godine", izjavio je palestinski policijski pukovnik Halid al-Tamimi. "Sad je sve u redu. Niko nije uhićen. Sve su to Božji ljudi", dodao je.

Upravljanje bazilikom, najstarijom u Svetoj zemlji, zajednički dijele pripadnici Rimokatoličke crkve, Grčke pravoslavne crkve i Armenske crkve. Svako kršenje jurisdikcijskih granica unutar crkve nerijetko izaziva sukobe, naročito u doba čišćenja i uređivanja za proslave Božića.

28.12.2011. 15:48:17
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    schwarz_zg
    28.12.2011. 19:49
    aleluja...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh