« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
BROJKE SAMO RASTU

Potres u Čileu: Potvrđena smrt 708 ljudi

Ranije u nedjelju objavljeno je da je samo u priobalnom gradu Conceptionu, koji je nakon potresa pogodio i tsunami, život izgubilo 350 ljudi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

Čile

,

tsunami

,

potres

,

žrtve

,

Santiago

,

Conception

Broj poginulih u katastrofalnom potresu u Čileu premašio je 700 u nedjelju, u času kada još stižu izvješća iz priobalnih gradova koje je pogodio potres, a zatim i tsunami, javljaju svjetske agencije.

Predsjednica Michelle Bachelet rekla je da je potvrđena smrt 708 ljudi, a broj poginulih u potresu jakosti 8,8 stupnjeva koji je pogodio zemlju u subotu, najvjerojatnije će rasti, javlja agencija Reuters.

Ranije u nedjelju objavljeno je da je samo u priobalnom gradu Conceptionu, koji je nakon potresa pogodio i tsunami, život izgubilo 350 ljudi. Predsjednica Bachelet proglasila je u nedjelju "izvanredno stanje" u dvjema najteže pogođenim regijama i najavila je raspodjelu humanitarne pomoći stradalima u hrani. Ovo "izvanredno stanje", koje je sinonim za ukidanje ustavnih sloboda, ostat će na snazi trideset dana u regijama Mauleu i Biobiu, kako bi se zajamčio "javni red i ubrzala doprema pomoći", rekla je Bachelet.

Međunarodna zračna luka u Santiagu, čiji su terminali oštećeni u potresu, neće se otvoriti barem još 48 sati, premda je u nedjelju primila nekoliko izvanrednih letova zrakoplova, priopćila je uprava zračne luke, a prenio je France Presse. Pristup zračnoj luci u nedjelju oko podneva zapriječili su policijsko vozilo i zaštitari. "Nitko ne može ući ni izaći jer postoji opasnost od rušenja čitave zgrade", rekao je zaštitar. (hina/metro-portal)

28.02.2010. 21:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh