« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
indonezija:

Potres odnio više od tisuću života

Strahuje se da će broj žrtava i dalje rasti jer se ruševine još uvijek pretražuju

(Wikipedia)
Više o

tsunami

,

potres Indonezija

,

Padang

,

potres Sumatra

,

Susilo Bambang Yudhoyono

Prema posljednjim podacima u Padangu, na indonezijskom otoku Sumatri poginulo je više od 1100 ljudi, rekao je u četvrtak u New Yorku zamjenik glavnog tajnika UN-a za humanitarne poslove, John Holmes.

Nažalost svi strahuju da će broj stradalih rasti tijekom pretraživanja ruševina. Šef krizne ćelije indonezijskog ministarstva zdravstva rekao je da je poginulo više tisuća ljudi. Kiša je otežala potrage uz nedostatne strojeve i odrone tla, javlja AFP.

U glavnu bolnicu grada, djelomično oštećenu, neprestano donose ranjene, a oko bolnice je podignuto naselje šatora. Nedostaju i liječnici i pomoćno osoblje.

Predsjednik Indonezije Susilo Bambang Yudhoyono pozvao je svoju vladu da brzo uputi pomoć žrtvama zrakoplovima i brodovima jer su ceste gotovo neprohodne.

"Poslali smo 200 liječnika i bolničarki, osam tona lijekova, osam tona hrane za djecu i šatore", rekao je šef krizne ćelije. Vlada je deblokirala 26 milijuna dolara, a Japan i Švicarska su poslale ekipe stručnjaka.

Velike štete su utvrđene i u planinskom području blizu Padanga, gdje se u jednom selu samo 5 posto kuća nije srušilo. Brojni stanovnici su napustili Padang u strahu od ponovnog podrhtavanja tla koje bi moglo izazvati tsunami. (hina/metro-portal)

02.10.2009. 06:11:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh