« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
ONLINE IZLOŽBE

Posjetite poznate svjetske muzeje uz Google Art

Google nam "Street View" tehnologijom otvara vrata svjetski poznatih muzeja; krenite na virtualno razgledavanje

Google Art
Google Art (MWN)
Više o

Google

,

Google Street View

,

virtualno putovanje

,

Google Art

Tehnologija koja se koristi za kontroverzan projekt "Google Street View" omogućuje nam da virtualno posjetimo neke od najprestižnijih i najslavnijih muzeja na svijetu. Google u sklopu svog "Art Projecta" surađuje sa 17 poznatih umjetničkih galerija i institucija, uključujući njujorški Metropolitan, londonsku Nacionalnu galeriju i Hermitage u Petrogradu.

Projekt zaljubljenicima u kulturu otvara vrata muzeja putem interneta i poziva na razgledavanje umjetnina koje su prethodno snimljene kamerama "Street Viewa". Pored toga, po jedno umjetničko djelo iz svakog muzeja moguće je detaljno razgledati tzv. gigapixel tehnologijom. Svaka slika snimljena na taj način ima oko 7 milijardi piksela.

Google Art

Nelson Mattos, potpredsjednik inženjeringa u Google, naglasio je prilikom predstavljanja projekta da je tehnološki napredak posljednjih godina "transformirao i demokratizirao svijet umjetnosti".

Sir Nicholas Serota, direktor institucije Tate koja čuva britanske umjetnine koje se mogu razgledati u londonskom Tateu, smatra da Google Art Project na revolucionaran način približava umjetnost široj javnosti: "Postavljeni su novi standardni u online razgledavanju koji drastično mijenjaju mogućnosti istraživanja i učenja o umjetničkim djelima."

Muzeje i slike snimljene gigapixel tehnologijom možete pogledati na stranici www.googleartproject.com

Piše: Anthony Johnston, Metro World News in London
03.02.2011. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh