« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
ZAPAMTITE :)

Popularna hrana koja ima rok trajanja

Neke popularne namirnice znamo čuvati i mjesecima, a evo kako će znati kada im istječe rok

I to ima rok trajanja
I to ima rok trajanja (Arhiva)
Više o

hrana

,

krumpir

,

rok trajanja

,

luk

,

paprika

Frižideri i spremišta su obično puna hrane - kupujemo vrlo često previše ili kad zaboravimo da smo je već kupili, a to je najbolji način da nam hrana propadne.

Nitko ne želi jesti hranu kojoj je istekao rok, ali neke popularne namirnice znamo čuvati i mjesecima, a evo kako će znati kada im istječe rok.

Brokula - kada je jarko zelene boje, tada je najbolji trenutak za jesti ovo povrće. Čim primijetite tamne mrlje i promjenu iz zele u žućkastu boju, znači da se brokula počela kvariti i trunuti.

>> Pazite li na rok trajanja i pravilnu pohranu namirnica? >>

Češnjak - češnjak je najbolje jesti dok je tvrd na dodir, a režnjevi su pomalo vlažni iznutra. Ako primijetite tamne mrlje na češnjaku ili je postao suh i naboran, vrijeme je da ga bacite.

Krastavci - ovo povrće ima jako visok sadržaj vode i zbog toga ih potrebno iskoristiti čim prije. Krastavac koji se pokvaro bit će mekan i imat će čudan miris pa ga ne biste trebali jesti, piše Reader's digest.

Krumpir - ako primijetite klice na krumpiru, to nije problem te ga i dalje možete jesti. Znakovi koji otkrivaju da krumpir nije više dobar su boja, miris i čvrstoća. Naime, ako je krumpir mekan, u potpunosti jednake boje (bez imalo naznake zelene) i ako ispušta zemljani i blago pljesnivi miris, ne biste ga trebali jesti.

Luk - luk koristimo u pripremi brojnih jela, a da bi vam duže trajao, potrebno ga je spremiti odvojeno od krompira i na tamnije mjesto smočnice. Kada luk postane ljigav i premekan, više nije dobar za jesti.

>> Rok trajanja namirnica u hladnjaku i zamrzivaču >>

Paprike - ovo povrće najbolje je jesti kada imje kora tvrda i kad nema nikakvih mrlja. Tad će biti slatke i uksune i najbolje ih je tada konzumirati. Okus i teksturu gube kada smekšaju.

13.10.2021. 12:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    13.10.2021. 19:04
    česnjak se sporo kvari po krumpiru znam
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh