Popularna hrana koja ima rok trajanja
Neke popularne namirnice znamo čuvati i mjesecima, a evo kako će znati kada im istječe rok
Frižideri i spremišta su obično puna hrane - kupujemo vrlo često previše ili kad zaboravimo da smo je već kupili, a to je najbolji način da nam hrana propadne.
Nitko ne želi jesti hranu kojoj je istekao rok, ali neke popularne namirnice znamo čuvati i mjesecima, a evo kako će znati kada im istječe rok.
Brokula - kada je jarko zelene boje, tada je najbolji trenutak za jesti ovo povrće. Čim primijetite tamne mrlje i promjenu iz zele u žućkastu boju, znači da se brokula počela kvariti i trunuti.
>> Pazite li na rok trajanja i pravilnu pohranu namirnica? >>
Češnjak - češnjak je najbolje jesti dok je tvrd na dodir, a režnjevi su pomalo vlažni iznutra. Ako primijetite tamne mrlje na češnjaku ili je postao suh i naboran, vrijeme je da ga bacite.
Krastavci - ovo povrće ima jako visok sadržaj vode i zbog toga ih potrebno iskoristiti čim prije. Krastavac koji se pokvaro bit će mekan i imat će čudan miris pa ga ne biste trebali jesti, piše Reader's digest.
Krumpir - ako primijetite klice na krumpiru, to nije problem te ga i dalje možete jesti. Znakovi koji otkrivaju da krumpir nije više dobar su boja, miris i čvrstoća. Naime, ako je krumpir mekan, u potpunosti jednake boje (bez imalo naznake zelene) i ako ispušta zemljani i blago pljesnivi miris, ne biste ga trebali jesti.
Luk - luk koristimo u pripremi brojnih jela, a da bi vam duže trajao, potrebno ga je spremiti odvojeno od krompira i na tamnije mjesto smočnice. Kada luk postane ljigav i premekan, više nije dobar za jesti.
>> Rok trajanja namirnica u hladnjaku i zamrzivaču >>
Paprike - ovo povrće najbolje je jesti kada imje kora tvrda i kad nema nikakvih mrlja. Tad će biti slatke i uksune i najbolje ih je tada konzumirati. Okus i teksturu gube kada smekšaju.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar