« Život
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
SJAJNO!

Popodnevni odmor dobar je za srce

Jednosatni san tijekom dana je u istraživanju grčkih znanstvenika povezan s manjim rizikom za poteškoće sa zdravljem srca i krvnih žila

Ako nikako drugačije, onda ovako :)
Ako nikako drugačije, onda ovako :) (Shutterstock)
Više o

odmor

,

zdravlje srca

,

popodnevni odmor

Popodnevni odmor sjajan je u prevenciji zdravlja srca, zaključili su (a tko drugi) grčki znanstvenici, predstavnici još jednog mediteranskog naroda koji nakon podneva i ručka lako gube volju za radom i osjećaju potrebu za laganom horizontalom od barem sat vremena.

Koristeći podatke prikupljene od 386 ispitanika istraživači su utvrdili kako je dnevni san povezan s prosječno 5%-tnim snižavanjem sistoličkog krvnog tlaka.

Istraživači iz atenske bolnice Asklepielon Voula napominju kako je snižavanje sistoličkog krvnog tlaka za samo 2 milimetra stupca žive povezano s prosječno 10% manjim rizikom za poteškoće sa zdravljem srca.

Sudionici istraživanja su bili prosječne dobi od 61 godine i svi su na početku studije imali previsoki krvni tlak.

Pozitivan učinak dnevnog sna je bio prisutan bez obzira na čimbenike poput pušenja, tjelesne aktivnosti te unosa soli, alkohola i kave.

Stoga, ili pronađite posao u nekoj naprednoj firmi koja se ugledala na Google i Facebook i omogućila zaposlenicima popodnevni odmor ili otvorite svoju s istim pravilima.

02.09.2015. 13:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh