« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
NIJE ŠALA

Popisivanje stanovništva počinje 1. travnja

Poništan je natječaj za tiskanje i dostavu obrazaca za predstojeći popis stanovništva, ali će se on ipak održati na vrijeme

Zvono
Zvono (Free Digital Photos)
Više o

popis stanovništva

,

popis stanovništva 2011.

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je natječaj DZS za tiskanje i dostavu obrazaca za predstojeći popis stanovništva 2011., ali će popisivanje ipak početi na vrijeme, prenosi Hina. 

"Bez obzira na novonastalu situaciju, popis će početi kako je i bilo planirano, 1. travnja 2011.", doznaje se u DZS-u.

DZS objašnjava kako je na objavljeni poziv na nadmetanje u otvorenom postupku javne nabave Državni zavod za statistiku u propisanom roku zaprimio sveukupno šest ponuda.

Iako je utvrđeno kako niti jedan ponuđač nije ponudio kvalitetu papira koja u potpunosti odgovara zahtjevu iz natječajne dokumentacije, Državni zavod za statistiku je, držeći da su odstupanja prihvatljiva, donio odluku o odabiru ponuditelja s najnižom cijenom i prihvatljivom kvalitetom.

Međutim, navode u Zavodu, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je natječaj s obrazloženjem da niti jedan od ponuđača nije u potpunosti zadovoljio uvjete tražene natječajem.

Na upit mogu li obrasci biti tiskani u propisanom roku obzirom na poništeni natječaj, u DZS kažu da budući da je "dugotrajnost cijelog postupka znatno skratila vrijeme za tiskanje obrazaca, Državni zavod za statistiku će razmotrit mogućnosti koje dopušta Zakon o javnoj nabavi te odabrati onaj postupak koji će omogućiti obavljanje svih pripremnih radnji potrebnih za osiguranje početka Popisa u planiranom roku".

Procijenjena vrijednost nabave usluge tiska obrazaca za Popis stanovništva iznosi oko 1,3 milijuna kuna.

Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj provest će se od 1. do 28. travnja 2011., stajat će 174,9 milijuna kuna, a prvi preliminarni rezultati bit će objavljeni 30. lipnja

04.02.2011. 18:27:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh