« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
MUTNI POSLOVI

Policija istražuje poslovanje Croatia osiguranja u Rijeci

Brojni mediji javljaju da je preko riječke poslovnice CO-a na temelju prevelikih lažnih odšteta i krivotvorenih odštetnih zahtjeva ta tvrtka oštećena za sumu između 30 i 100 milijuna kuna

Croatia osiguranje
Croatia osiguranje (YouTube)
Više o

Rijeka

,

Croatia osiguranje

,

odšteta

,

krivotvorenje

Policija je počela istraživati poslovanje riječke poslovnice osiguravateljske kuće Croatia osiguranja, njezina direktora Ivana Vanju Frančiškovića i još nekolicinu osoba, potvrdili su danas u MUP-u, javlja Hina. Zbog čega je pokrenuto kriminalističko istraživanje glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec nije želio otkriti, rekavši kako je riječ o slučaju koji vodi riječko Županijsko državno odvjetništvo, a ne USKOK, kako su javili neki mediji. U riječkom ŽDO-u za sada se ništa nije moglo doznati, a ni glasnogovornica primorsko-goranske Policijske uprave (PU) Ankica Kolić, osim potvrde da su kriminalistički istražitelji ušli u "jednu osiguravateljsku kuću", nije željela ništa otkriti.

Mediji, pak, javljaju da su direktor riječke poslovnice Croatia osiguranje i druge osobe pod istragom zbog sumnje u krivotvorenje odštetnih zahtjeva, sklapanje zahtjeva nakon havarija i isplatu prevelikih odšteta kojima je iz te osiguravateljske kuće navodno "izvučeno" između 30 i 100 milijuna kuna. Navodno su prijeporne odštete s područja pomorskog osiguranja, a među ostalim mediji spominju odštete isplaćene za prijeporne havarije u riječkom brodogradilištu "Viktoru Lencu" te isplatu odštete od 15 milijuna kuna za srušenu bespravno kuću u Staroj Baški na Krku građenu bez dozvole. U riječkoj podružnici Croatia osiguranja nije bilo moguće dobiti komentar direktora Ivana Vanje Frančiškovića o tom slučaju jer je, doznaje se iz podružnice, na službenom putu te cijeli dan neće biti u Rijeci.

04.02.2011. 13:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh