« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
PONOVIO DA NIJE KRIV

Sanader kaže da je milijune zaradio prije ulaska u politiku

Sanader je Austrijancima vrlo jasno objasnio podrijetlo novca na austrijskim računima, kažu njegovi odvjetnici

Ivo Sanader
Ivo Sanader (Damjan Tadic / CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

Hypo banka

Bivši predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader u petak je ponovno, u saslušanju što je u Salzburgu provedeno po nalogu austrijskog državnog odvjetništva za borbu protiv korupcije, odbacio optužbe o pranju novca, potvrđeno je Hini iz austrijskog državnog odvjetništva.

Saslušanje u petak prije podne u Salzburgu, gdje se Sanader nalazi u ekstradicijskom pritvoru, trajalo je između pet i šest sati. Sanader je ponovno odbacio navode o pranju novca i predočio svoje viđenje, izjavio je za Hinu glasnogovornik austrijskog državnog odvjetništva za borbu protiv korupcije, državni odvjetnik Martin Ulrich.

Najavio je i da će državno odvjetništvo odlučiti o daljnjem postupku nakon što analizira materijale sa saslušanja.

Sanader je po nalogu državnog odvjetništva za borbu protiv korupcije iz Beča već ispitan 23. prosinca, i to putem video konferencije. Njegov austrijski odvjetnik Werner Suppan izjavio je u međuvremenu kako očekuje obustavu postupka.

"Sanader je vrlo jasno objasnio podrijetlo novca na austrijskim računima", izjavio je Suppan u petak za austrijsku novinsku agenciju APA.

Sanader je u petak tijekom saslušanja ponovno odbacio sve optužbe, koje su se pojavile nakon što je jedna banka iz Tirola u prosincu protiv njega podnijela prijavu zbog sumnje u pranje novca. Navodno se na Sanaderovim računima i računima jednog člana njegove obitelji u Austriji nalazi 1,3 milijuna eura.

"Riječ je o novcu što ga je zaradio kao poduzetnik prije nego što je bio politički aktivan u Hrvatskoj. Taj novac nije povezan ni s onim što mu predbacuju hrvatske vlasti", naglasio je Sanaderov odvjetnik za APA-u.

Prije nego što završi istragu, austrijsko državno odvjetništvo za borbu protiv korupcije ispitat će i namještenike banke u Tirolu i pregledati odgovarajuće dokumente, izjavio je Suppan.

Tu informaciju glasnogovornik državnog odvjetništva Ulrich u razgovoru za Hinu nije želio ni potvrditi ni opovrgnuti, pozivajući se na tajnost postupka.

"Računam s tim da će savezni ured za borbu protiv korupcije za oko mjesec dana sastaviti završno izvješće", procijenio je Suppan, uvjeren da će rezultati istrage dovesti do obustave postupka protiv Sanadera.

04.02.2011. 19:24:51
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Crozona
    05.02.2011. 09:40
    Stvarno nije ok tako čovjeka napadati, zarađivao je milijune sa 20 godina, a onda se odlučio vratiti i pomoći svojoj napaćenoj domovini. Čudan smo mi narod, jako volimo pušiti prazne priče i parole.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh