Metro-portal.hr

objavljeno 04.02.2011. 18:27:54
NIJE ŠALA

Popisivanje stanovništva počinje 1. travnja

Poništan je natječaj za tiskanje i dostavu obrazaca za predstojeći popis stanovništva, ali će se on ipak održati na vrijeme

Zvono
Zvono (Free Digital Photos)

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je natječaj DZS za tiskanje i dostavu obrazaca za predstojeći popis stanovništva 2011., ali će popisivanje ipak početi na vrijeme, prenosi Hina. 

"Bez obzira na novonastalu situaciju, popis će početi kako je i bilo planirano, 1. travnja 2011.", doznaje se u DZS-u.

DZS objašnjava kako je na objavljeni poziv na nadmetanje u otvorenom postupku javne nabave Državni zavod za statistiku u propisanom roku zaprimio sveukupno šest ponuda.

Iako je utvrđeno kako niti jedan ponuđač nije ponudio kvalitetu papira koja u potpunosti odgovara zahtjevu iz natječajne dokumentacije, Državni zavod za statistiku je, držeći da su odstupanja prihvatljiva, donio odluku o odabiru ponuditelja s najnižom cijenom i prihvatljivom kvalitetom.

Međutim, navode u Zavodu, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je natječaj s obrazloženjem da niti jedan od ponuđača nije u potpunosti zadovoljio uvjete tražene natječajem.

Na upit mogu li obrasci biti tiskani u propisanom roku obzirom na poništeni natječaj, u DZS kažu da budući da je "dugotrajnost cijelog postupka znatno skratila vrijeme za tiskanje obrazaca, Državni zavod za statistiku će razmotrit mogućnosti koje dopušta Zakon o javnoj nabavi te odabrati onaj postupak koji će omogućiti obavljanje svih pripremnih radnji potrebnih za osiguranje početka Popisa u planiranom roku".

Procijenjena vrijednost nabave usluge tiska obrazaca za Popis stanovništva iznosi oko 1,3 milijuna kuna.

Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj provest će se od 1. do 28. travnja 2011., stajat će 174,9 milijuna kuna, a prvi preliminarni rezultati bit će objavljeni 30. lipnja

04.02.2011. 18:27:54
http://metro-portal.hr/popisivanje-stanovnistva-pocinje-1-travnja/54963/