« Zagreb
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
SJAJNO!

Pop Up Drame od 10. do 15. rujna ponovno na zagrebačkim ulicama!

Ne propustite doživjeti zagrebačke Pop Up drame, od 10. do 15. rujna —— čekaju vas Glembajevi, Zvižduk s Bukovca i Slučaj maturanta Wagnera!

Inovativno!
Inovativno! (Sven Kučinić)
Više o

PopUpDrama

PopUp Drama, umjetnički projekt redateljice Anje Maksić Japundžić u suradnji s dizajnericom enisom Pecotić i likovnom umjetnicom Tihanom Cizelj i ovoga rujna na frekventnim zagrebačkim lokacijama!

Ova urbana intervencija od 10. do 15. rujna poznate donjogradske lokacije pretvorit će u mjesta na kojima ćete moći doživjeti jedinstveno kazališno iskustvo.

Prošetajte se gradom i budite svjedokom pop up uprizorenja drama Gospoda Glembajevi Miroslava Krleže (Europski trg, izvedba u utorak 10. rujna u 18:00H) i Slučaj maturanta Wagnera Marijana Matkovića (Svačićev trg, scenografska instalacija od četvrtka, 12. rujna od 12:00H) te najzagrebačkijeg dječjeg romana Zvižduk s Bukovca Zvonimira Milčeca (Dežmanov prolaz, izvedba u petak, 13. rujna 18:00H).

Dok će Glembajeve uprizoriti djeca, mladi zaljubljenici u kazališnu umjetnost, trgovca Špoljarića će u Zvižduku s Bukovca utjeloviti Josip Tešija.

Nakon izvedbi, sve privremene scenografije ostaju na gradskim ulicama još 48 sati, a prolaznici i namjernici pozvani su da se u njima sami fotografiraju i stvaraju vlastite pripovijesti te ih objavljuju društvenim mrežama pod hashtagom #PopUpDramaZagreb.

Atraktivne kazališne scenografije sagrađene od recikliranih materijala i odbačenih predmeta te postavljene na frekventnim zagrebačkim lokacijama postaju poprišta kratkih kazališnih izvedbi i fotografskih performansa. Nesvakidašnji kazališni dekori oživljavaju scene i prizore iz antologijskih djela hrvatske dramske književnosti tematski vezanih uz Zagreb.

Ovaj inovativni kulturno-turistički projekt već je prošle godine izazvao veliko zanimanje kako Zagrepčana, tako i domaćih i inozemnih gostiju- naime, uz predstavljanje hrvatske kulture posjetitelji mogu sami kreirati svoju dramu, fotografirati se i snimati na prepoznatljivim zagrebačkim lokacijama i putem društvenih mreža u svijet poslati svoj doživljaj Zagreba.

Projekt je proizašao iz kreativne radionice umjetničke organizacije TeatruM i Katapult promocije, a realizira se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba

05.09.2019. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh