Metro-portal.hr

objavljeno 05.09.2019. 10:31:00
SJAJNO!

Pop Up Drame od 10. do 15. rujna ponovno na zagrebačkim ulicama!

Ne propustite doživjeti zagrebačke Pop Up drame, od 10. do 15. rujna —— čekaju vas Glembajevi, Zvižduk s Bukovca i Slučaj maturanta Wagnera!

Inovativno!
Inovativno! (Sven Kučinić)

PopUp Drama, umjetnički projekt redateljice Anje Maksić Japundžić u suradnji s dizajnericom enisom Pecotić i likovnom umjetnicom Tihanom Cizelj i ovoga rujna na frekventnim zagrebačkim lokacijama!

Ova urbana intervencija od 10. do 15. rujna poznate donjogradske lokacije pretvorit će u mjesta na kojima ćete moći doživjeti jedinstveno kazališno iskustvo.

Prošetajte se gradom i budite svjedokom pop up uprizorenja drama Gospoda Glembajevi Miroslava Krleže (Europski trg, izvedba u utorak 10. rujna u 18:00H) i Slučaj maturanta Wagnera Marijana Matkovića (Svačićev trg, scenografska instalacija od četvrtka, 12. rujna od 12:00H) te najzagrebačkijeg dječjeg romana Zvižduk s Bukovca Zvonimira Milčeca (Dežmanov prolaz, izvedba u petak, 13. rujna 18:00H).

Dok će Glembajeve uprizoriti djeca, mladi zaljubljenici u kazališnu umjetnost, trgovca Špoljarića će u Zvižduku s Bukovca utjeloviti Josip Tešija.

Nakon izvedbi, sve privremene scenografije ostaju na gradskim ulicama još 48 sati, a prolaznici i namjernici pozvani su da se u njima sami fotografiraju i stvaraju vlastite pripovijesti te ih objavljuju društvenim mrežama pod hashtagom #PopUpDramaZagreb.

Atraktivne kazališne scenografije sagrađene od recikliranih materijala i odbačenih predmeta te postavljene na frekventnim zagrebačkim lokacijama postaju poprišta kratkih kazališnih izvedbi i fotografskih performansa. Nesvakidašnji kazališni dekori oživljavaju scene i prizore iz antologijskih djela hrvatske dramske književnosti tematski vezanih uz Zagreb.

Ovaj inovativni kulturno-turistički projekt već je prošle godine izazvao veliko zanimanje kako Zagrepčana, tako i domaćih i inozemnih gostiju- naime, uz predstavljanje hrvatske kulture posjetitelji mogu sami kreirati svoju dramu, fotografirati se i snimati na prepoznatljivim zagrebačkim lokacijama i putem društvenih mreža u svijet poslati svoj doživljaj Zagreba.

Projekt je proizašao iz kreativne radionice umjetničke organizacije TeatruM i Katapult promocije, a realizira se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba

05.09.2019. 10:31:00
http://metro-portal.hr/pop-up-drame-od-10-do-15-rujna-ponovno-na-zagrebackim-ulicama/120487/