« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
IZLOŽBA

Pop Art is Not Dead u Klovićevim dvorima

Domaća ekipa ironizira i pop art i svijet oko sebe kako ga prikazuju masovni mediji

Plakat izložbe
Plakat izložbe (Metro)
Više o

izložba

,

Klovićevi dvori

,

zagreb-info

,

Pop art is not dead

,

Marin Marinić

,

Denis Krašković

Disco miješalica ronda punom snagom, obložena stakalcima glumi disko kuglu, minijaturne dosjetke poredane jedna kraj druge duž zidova, golemi bijeli anđeli i hrpe veselih životinja okupirale su Klovićeve dvore na izložbi Pop art is not dead.

Šesnaest domaćih autora duhovito i živahno progovara o svijetu reklama, medija, trivijalnosti i žutila, velike potrošnje. Tako je kustosica Koraljka Jurčec-Kos, uz suradnju Nikoline Ivezić, odabrala za ovu vedru izložbu i djela Snježane Ban, Dražena Budimira, Ane Barbić-Katičić, Renea Bachrach-Krištofića, Ive Gašparić-Živković, Denisa Kraškovića, Marina Marinića, Roberta Paulette, Marine Stoponje. Petre Ševeljević, Roberta Šimraka i Tanje Tintor-Keller.

Umjetnici su veselo i zadovoljno proveli prilično velik broj posjetitelja na otvorenju, a djeci se najviše sviđala instalacija Denisa Kraškovića u atriju, koja je poslužila bolje nego bilo koji baby sitter. Izložba je sjajna, pokazuje da u ovim tmurnim vremenima ipak ima veselih ljudi koji mogu svijet gledati kroz šarene naočale i svojim radovima razgaliti posjetitelje.

Neke od radova pogledajte u galeriji fotografija.

29.04.2011. 21:01:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh