Metro-portal.hr

objavljeno 29.04.2011. 21:01:29
IZLOŽBA

Pop Art is Not Dead u Klovićevim dvorima

Domaća ekipa ironizira i pop art i svijet oko sebe kako ga prikazuju masovni mediji

Plakat izložbe
Plakat izložbe (Metro)

Disco miješalica ronda punom snagom, obložena stakalcima glumi disko kuglu, minijaturne dosjetke poredane jedna kraj druge duž zidova, golemi bijeli anđeli i hrpe veselih životinja okupirale su Klovićeve dvore na izložbi Pop art is not dead.

Šesnaest domaćih autora duhovito i živahno progovara o svijetu reklama, medija, trivijalnosti i žutila, velike potrošnje. Tako je kustosica Koraljka Jurčec-Kos, uz suradnju Nikoline Ivezić, odabrala za ovu vedru izložbu i djela Snježane Ban, Dražena Budimira, Ane Barbić-Katičić, Renea Bachrach-Krištofića, Ive Gašparić-Živković, Denisa Kraškovića, Marina Marinića, Roberta Paulette, Marine Stoponje. Petre Ševeljević, Roberta Šimraka i Tanje Tintor-Keller.

Umjetnici su veselo i zadovoljno proveli prilično velik broj posjetitelja na otvorenju, a djeci se najviše sviđala instalacija Denisa Kraškovića u atriju, koja je poslužila bolje nego bilo koji baby sitter. Izložba je sjajna, pokazuje da u ovim tmurnim vremenima ipak ima veselih ljudi koji mogu svijet gledati kroz šarene naočale i svojim radovima razgaliti posjetitelje.

Neke od radova pogledajte u galeriji fotografija.

29.04.2011. 21:01:29
http://metro-portal.hr/pop-art-is-not-dead-u-klovicevim-dvorima/58301/