« Film
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
8. ZFF

Ponedjeljak na ZFF-u

Program traje cijeli dan, od prve projekcije u 9 ujutro do koncerata u sitne sate u kinu Europa i Purgeraju

Ponedjeljak na Zagreb Film Festivalu
Ponedjeljak na Zagreb Film Festivalu (ZFF)
Više o

kino Europa

,

Zagreb Film Festival

,

Purgeraj

,

Plava potkova

,

Siget

Jutarnji program prvog dana Zagreb Film Festivala započinje u 9 sati projekcijama dokumentarnih fimova. Ratni izvjestitelji Sebastian Junger i Tim Hetherington u dokumentarcu 'Restrepo' bilježe svakodnevicu voda američke vojske u afganistanskoj dolini Korengal i život petnaestorice vojnika na isturenom položaju Restrepo. 

U dugometražnoj konkurenciji izdvajamo film 'Medalja časti' rumunjskog filmaša Calina Petera Netzera koji prati 75-godišnjeg Iona u post-Ceauşescovo doba. Ispunjen ironičnim humorom koji je postao zaštitni znak suvremene rumunjske kinematografije, ovaj je film na festivalima diljem svijeta nagrađen nizom nagrada. Spomenuti film bit će prikazan u dva termina: u 10.30 sati u kinu Tuškanac te u 19.30 sati u kinu Europa.

U večernjim terminima - 19.30 sati u kinu Tuškanac te u 20.30 sati u Muzeju suvremene umjetnosti - svakog će dana biti prikazani filmovi iz programa Velikih 5. Spomenuti program uključuje kinohitove pet velikih europskih kinematografija: Španjolske, Francuske, Italije, Njemačke i Velike Britanije. Britanski predstavnik je film 'Sex&Drugs&Rock&Roll' autora Mata Whitecrossa Naslovljen je po pjesmi jednog od najutjecajnijih i najoriginalnijih britanskih pjevača i autora pjesama u posljednjih trideset godina, začetnika punka i novog vala u UK-u Iana Duryja, a riječ je o vjernoj rekonstrukciji njegova života. 

Plesni centar u slijedećih će sedam dana biti domaćin slijedećih programa - Film: protest i Moj prvi film. U potonjem su u ponedjeljak na repertoaru prvijenci dvaju danas renomiranih redatelja: 'Ubit ću te, Wolf' diplomski je rad Wolfganga Petersona ('Instinkt', 'Oluja svih oluja', 'Air force one', 'Troja'), a 'Leptiri' prvijenac Wolfganga Beckera, redatelja megauspješnog filma 'Good Bye, Lenin!'.

Od popratnih događanja izdvajamo niz predavanja pod nazivom Novi digitalni svijet - pripremite se za budućnost u četiri sata ; isto će svim zainteresiranima pružiti jedinstven i cjelovit uvod u svijet novih medija i digitalnih platformi, popraćen nizom primjera i poslovnih rješenja. Predavanja će održati vrhunski svjetski stručnjaci iz tog područja: Asta Wellejus, voditeljica odjela za razvoj produkcijske tvrtke Zentropa, Frank Boyd, bivši voditelj kreativnoga razvoja pri BBC-jevu odjelu za inovativnost i učenje te Wendy Bernfeld, međunarodna stručnjakinja za licenciranje sadržaja u području filma, televizije i novih medija.

Drugi festivalski dan završavamo uz zabave u kinu Europa i klubu Purgeraj. U kinu Europa do sitnih noćnih sati zabavljat će Funk Guru iz kolektiva Confusion, a u Purgeraju DJ Sleaz-O-Sonic. 

18.10.2010. 08:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh