« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Pomladite svoju kožu - iznutra

Kreme i tablete kolagena neće puno pomoći, već bismo trebali "nagovoriti" tijelo da samo proizvodi kolagen

Kako do lijepe kože na prirodan način
Kako do lijepe kože na prirodan način (Arhiva)
Više o

kolagen

,

prirodni kolagen

Kako bismo vratili život našoj koži kupujemo kreme koje sadrže kolagen, u nadi da ćemo popraviti stvar. No, to nije tako jednostavno, tvrde stručnjaci

Za blistavu i elastičnu kožu bez bora zaslužan je kolagen, protein kojega proizvodi naše tijelo. No, s godinama, odnosno oko 35., razina kolagena počinje opadati, što lako možemo primijetiti ako se pogledamo u ogledalo. Manjak kolagena znači suhu, beživotnu kožu i bore.

Kako bismo vratili život našoj koži kupujemo kreme koje sadrže kolagen, u nadi da ćemo popraviti stvar. No, to nije tako jednostavno, odnosno kreme i tablete kolagena neće puno pomoći, već bismo trebali "nagovoriti" tijelo da samo proizvodi kolagen.

Dermatologinja i profesorica dermatologije na NYU Lanogone Health, Mary Stevenson, savjetuje da kolagen nadoknađujemo putem prehrane.

"Mnogo ljudi me pita o uzimanju kolagena oralnim putem. Nemamo dokaza da takav način primjene ima učinka na kožu", kaže Stevenson te dodaje: "Najbolji način da očuvate zdravlje i mladost kože je taj da jedete masnu ribu, bogatu omega-3 masnim kiselinama i vitaminom A, poput lososa i tune". 

Osim toga, dermatologinja dodaje i kako je važno zaštititi kolagen koji već imate u tijelu tako što ćete redovito nanositi zaštitne kreme za sunčanje.  

23.09.2017. 17:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh