Metro-portal.hr

objavljeno 23.09.2017. 17:17:00
SAVJETI

Pomladite svoju kožu - iznutra

Kreme i tablete kolagena neće puno pomoći, već bismo trebali "nagovoriti" tijelo da samo proizvodi kolagen

Kako do lijepe kože na prirodan način
Kako do lijepe kože na prirodan način (Arhiva)

Kako bismo vratili život našoj koži kupujemo kreme koje sadrže kolagen, u nadi da ćemo popraviti stvar. No, to nije tako jednostavno, tvrde stručnjaci

Za blistavu i elastičnu kožu bez bora zaslužan je kolagen, protein kojega proizvodi naše tijelo. No, s godinama, odnosno oko 35., razina kolagena počinje opadati, što lako možemo primijetiti ako se pogledamo u ogledalo. Manjak kolagena znači suhu, beživotnu kožu i bore.

Kako bismo vratili život našoj koži kupujemo kreme koje sadrže kolagen, u nadi da ćemo popraviti stvar. No, to nije tako jednostavno, odnosno kreme i tablete kolagena neće puno pomoći, već bismo trebali "nagovoriti" tijelo da samo proizvodi kolagen.

Dermatologinja i profesorica dermatologije na NYU Lanogone Health, Mary Stevenson, savjetuje da kolagen nadoknađujemo putem prehrane.

"Mnogo ljudi me pita o uzimanju kolagena oralnim putem. Nemamo dokaza da takav način primjene ima učinka na kožu", kaže Stevenson te dodaje: "Najbolji način da očuvate zdravlje i mladost kože je taj da jedete masnu ribu, bogatu omega-3 masnim kiselinama i vitaminom A, poput lososa i tune". 

Osim toga, dermatologinja dodaje i kako je važno zaštititi kolagen koji već imate u tijelu tako što ćete redovito nanositi zaštitne kreme za sunčanje.  

23.09.2017. 17:17:00
http://metro-portal.hr/pomladite-svoju-kozu-iznutra/107507/