« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
SUMA NEREDA

Policajcu izbijeno oko, navijač dobio metak

Prema do sada prikupljenim podatcima, za vrijeme i nakon sinoćnje utakmice Dinama i Hajduka, ozlijeđeno je 15 policijskih službenika, od kojih jedan teško, te šest navijača

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Hajduk

,

Dinamo

,

navijači

,

policija

,

neredi

,

utakmica

Oštećeno je i pet službenih osobnih automobila, dva autobusa i dva tramvaja ZET-a, rekla je načelnica Odjela za odnose s javnošću PUZ-a Jelena Bikić. U dvama autobusima koji su prevozili navijače Torcide razbijena su bočna stakla i oštećena dva krovna prozora.

Policija je prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije privela 91 navijača, od toga 66 domaćih i 25 gostujućih navijača. Većina navijača je u dobi do 30 godina. Neki od njih još uvijek su na prekršajnoj obradi, a neki su na Prekršajnom sudu, rekla je Bikić. Tijekom postupanja policija je nad više osoba upotrijebila sredstva prisile - tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje, a prema masi i službene palice.

Bikić je istaknula kako je policija evidentirala jedno dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom prema policijskom službeniku, te dva napada na službene osobe.

Sinoć je oko 21 sat na donjem dijelu sjeverne tribine Maksimirskog stadiona, nepoznati počinitelj bacanjem i aktiviranjem neutvrđenog pirotehničkog sredstva teško ozlijedio policajca kojem je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb. Neslužbeno se doznaje da je riječ o 33-godišnjem interventnom policajcu iz Varaždina kojemu je nepoznati huligan ispod vizira ubacio topovski udar od kojega mu je trajno stradalo oko i oštećen sluh.

Bikić je rekla da je sinoć oko 22 sata, u neposrednoj blizini stadiona skupina od osam huligana, kojima se priključila masa navijača, napala četvoricu policajaca koji su se nalazili u civilnom vozilu na kojemu je bila istaknuta rotirka. Napadači su prišli vozilu, otvorili vrata te rukama, nogama i staklenim bocama napali policajce. Jedan od policajaca izvadio je službeni pištolj te je najvjerojatnije uslijed fizičkog kontakta s napadačem došlo do opaljenja pištolja i ozljede napadača. Ozlijeđenom napadaču (1981.), koji je već od prije evidentiran u policiji zbog nereda i nasilničkog ponašanja na utakmicama, liječnička je pomoć pružena u KBC Zagreb. Neslužbeno se doznaje da je zadobio prostrijelnu ranu u području prsa, te da nije u životnoj opasnosti. Policajac koji je pucao, zadobio je od udaraca ozljede po ruci, u kojoj je držao pištolj.

Između 22 i 22,30 sati na raskrižju Ulice Divka Budaka i Donjih Svetica veća skupina navijača napala je prometne policajce koji su fizički regulirali promet te su na službenom vozilu razbili prednje vjetrobransko staklo. U vozilu se nalazio policajac koji je ozlijeđen od krhotina stakla. Drugi policajac koji je regulirao promet i također bio napadnut, iz službenog je pištolja, da bi odbio napad i dozvao u pomoć, ispalio dva hica u zrak, nakon čega se skupina napadača razbježala.

Sinoćnju utakmicu između Dinama i Hajduka pratilo je oko 10.000 navijača, od kojih 700 gostujućih.

Policija je izvijestila i o požaru pet osobnih automobila zagrebačkih registracijskih oznaka i jednog motocikla piaggio, na području Maksimira i Medveščaka, koji bi se mogli dovesti u vezu sa sinoćnjom utakmicom. (hina/metro-portal)

02.05.2010. 16:16:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh