« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
PROGNOZA BRITANSKIH MEREOROLOGA

Polarne hladnoće bi mogle u Europi trajati do kraja veljače

Ledeni zrak iz Sibira i visoki tlak sprječavaju da toplije vrijeme preko Atlantika stigne do Europe, objašnjavaju stručnjaci

Fotografija vijesti
Više o

snijeg

,

niske temperature

,

Europa

,

polarna hladnoća

,

oštra zima

Najgore hladnoće koje su pogodile Europu u posljednjih nekoliko desetljeća mogle bi potrajati do kraja veljače, objavili su britanski meteorolozi, javlja Hina.

"Veljača će najvjerojatnije ostati hladna do samoga kraja", kazao je Leon Brown, meteorolog s britanskog Weather Channela.

Hladnoće i snježni nanosi odnijeli su nekoliko stotina života širom Europe a temperature su se u nekim zemljama spustile na gotovo 40 stupnjeva ispod ništice.

Ledeni zrak iz Sibira i visoki tlak sprječavaju da toplije vrijeme preko Atlantika stigne do Europe, objašnjavaju stručnjaci.

Dužnosnici svjetske meteorološke organizacije kazali su kako postoji mogućnost da se sljedeći tjedan promijeni tlak no stabilizaciju očekuju kroz dva do tri tjedna.

Iako fenomen visokog tlaka sam po sebi nije neobičan dramatični pad temperature nakon više tjedana blage zime iznenadio je stručnjake.

"Zapravo je poprilično jedinstveno i pomalo zbunjujuće kako se ova zima razvija", kazao je Brown i dodao da je "dosta neobično što se tako naglo razvila i potraje do kraja siječnja i veljače".

08.02.2012. 17:51:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh