« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
POLA MILIJUNA

Polančecov suosumnjičenik Miletić dobio mjesec dana zatvora

Miletić je osumnjičen za poticanje Polančeca da mu plati nepotrebnu stručno-pravnu studiju

(Nikola Wolf/Cropix/Podravski list )
Više o

USKOK

,

Damir Polančec

,

Hot City

Vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću, kojega USKOK sumnjiči da je bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca potaknuo da mu isplati pola milijuna kuna za izradu nepotrebne stručne studije, kasno poslijepodne određen je jednomjesečni istražni zatvor, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Miletiću je jednomjesečni zatvor kasno poslijepodne odredila sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić, udovoljivši tako zahtjevu USKOK-a koji je danas zaprimio policijske kaznene prijave protiv vukovarskog odvjetnika i bivšeg potpredsjednika Vlade.

Nakon što je pritvoren zbog malverzacija dionicama 'Podravke' Polančec je u novoj aferi osumnjičen za zlouporabe položaja i ovlasti, a Miletić za poticanje na te zlouporabe.

USKOK Polančeca tereti da je kao potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Miletiću odobrio izradu stručno-pravne studije o usklađivanju nekih pravnih propisa sa zakonodavstvom Europske unije. No, takva studija uopće nije bila potrebna jer su sva pitanja kojih se doticala već bila regulirana.

Iako studija od samo 19, uglavnom prepisanih, stranica u konačnici uopće nije upotrijebljena, Polančec je na teret Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Miletiću nezakonito odobrio plaćanje honorara od pola milijuna kuna, tvrde u USKOK-u. (hina/metro-portal)

04.05.2010. 21:12:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh