« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
NEMA NAPLATE

Dalmatinka Nova još uvijek traži izlaz iz problema

U 10 mjeseci, koliko je u tijeku stečajni postupak, ništa se nije pomaknulo naprijed, a jedina ponuda za prodaju stigla je od Unitasa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joško Šupić/Cropix)
Više o

Dalmatinka Nova

,

Iva Radonja

,

Unitas

Tridesetak bivših radnika sinjske Dalmatinke Nove u stečaju danas je pred tvornicom izrazilo nezadovoljstvo dosadašnjim tijekom prodaje tvornice i naplatom svojih potraživanja.

Radnike je nakon skupa primio gradonačelnik Sinja Ivica Glavan od kojega su zatražili da se u postupak prodaje i rješavanja problema Dalmatinke uključe sve razine vlasti, preko grada i županije do države.

Predstavnica radnika Iva Radonja izrazila je nezadovoljstvo što se unatoč 10 mjeseci, koliko je u tijeku stečajni postupak, ništa nije pomaknulo naprijed.

Ponudu Unitasa smatraju malom, te tvrde kako se radnici ne bi uspjeli naplatiti od prodaje tvornice u stečaju zagrebačkoj tvornici konca.

Na tri natječaja za prodaju Dalmatinke Nove stigla je samo ponuda Unitasa od 7 milijuna kuna.

Manji dio bivših radnika Dalmatinke Nove drži da se prebrzo i prelako išlo u stečaj tvornice.

Nakon rasprave kod gradonačelnika zaključeno je kako će se dogovoriti sastanak na koji će biti pozvani splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, tajnik u Ministarstvu gospodarstva Ruđer Friganović, vlasnik Unitasa Nikša Dragičević, gradonačelnik Sinja i predstavnici radnika. (hina/metro-portal)

04.05.2010. 20:32:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh