« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NEKOLIKO OZLIJEĐENIH

Pokušaj atentata na Mahmuda Ahmadinedžada?

Eksplozija je odjeknula kraj konvoja u kojem se nalazio iranski predsjednik, ali službeni Iran tvrdi da nije riječ o atentatu

mahmud ahmadinedžad
mahmud ahmadinedžad (Getty Images)
Više o

Mahmud Ahmadinedžad

,

pokušaj atentata

,

atentat

Pokraj konvoja iranskoga predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada u srijedu je odjeknula eksplozija, i jedan je izvor rekao da je riječ o napadu na predsjednika, a ured predsjednika službeno to opovrgava.

Po riječima toga izvora, eksplodirala je bomba kućne izrade, ali predsjednik koji je putovao s aerodroma u gradu Hamadanu na zapadu zemlje, kako bi održao govor u sportskoj areni, nije ozlijeđen, prenio je Reuters.

Agencija dpa prenijela je vijest libanonskoga radija da je nekoliko ljudi ozlijeđeno u napadu bombom na konvoj. Bomba je navodno pogodila kombi u kojem su bili novinari koji prate Ahmadinedžadov posjet. Iranski je predsjednik, po toj vijesti, nastavio prema gradu gdje je održao govor.

Satelitska televizija Al-Arabija objavila je kako je jedna osoba i uhićena u vezi s tim napadom, a ured iranskoga predsjednika sve opovrgava i kaže da je riječ o petardi.

"Bila je to tek petarda", potvrdio je da France Presse predstavnik ureda predsjednika i najavio skoro priopćenje o događaju. (hina/metro-portal)

04.08.2010. 12:58:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh