« Kultura
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
CAPPUCCINO BOOK FESTIVAL

Pokrenut novi festival o ženskim temama i pismu

Na festivalu će se predstaviti desetak hrvatskih autora, poput Julijane Matanović, Sanje Pilić, Hrvoja Šalkovića, Rujane Jeger, Aleksandra Štulhofera i drugih

Fotografija vijesti
Više o

Julijana Matanović

,

Hrvoje Šalković

,

cappuccino book festival

,

Iva Šulentić

Prvo izdanje novoga književnog festivala o ženskom pismu i ženskim temama, koji će se pod nazivom "Cappuccino Book Festival" održati od 20. do 22. listopada, predstavljeno je danas u Zagrebu, piše Hina.

"Riječ je o prvom festivalu takve vrste vezanu uz knjige i žensko pismo, na kojemu se neće govoriti samo o književnosti nego i o brojnim temama vezanim uz žene", kazala je predstavljajući program domaćica festivala Iva Šulentić.

Osim kao mjesto priča o svakodnevnim temama zanimljivim jednako muškarcima i ženama, novi je književni događaj zamišljen i kao sredstvo razvoja komunikacije između književnika i javnosti neformalnim druženjima s nekim od najpoznatijih hrvatskih književnika.

Na festivalu će se, tako, predstaviti desetak hrvatskih autora, poput Julijane Matanović, Sanje Pilić, Hrvoja Šalkovića, Rujane Jeger, Aleksandra Štulhofera i drugih, s kojima će se posjetitelji moći neformalno družiti.

Osim druženja s književnicima, u sklopu festivala je organiziran i humanitarni party namijenjen prikupljanju knjiga za Dom za djecu "A.G. Matoš" u Selskoj ulici.

Ulaz se ne naplaćuje, a umjesto ulaznice posjetitelji trebaju darovati knjigu - staru ili novu, i to mogu činiti sve dok traje festival.

Festival ima i bogat popratni program u sklopu kojega će posjetitelje zabavljati stand-up komičari.

Organizatori festivala su tvrtka Procter&Gamble i nakladnik Mozaik knjiga, po čijoj je "romantičnoj" biblioteci "Cappuccino" festival i dobio ime, a održavat će se na trima lokacijama u središtu Zagreba - caffe baru Maraschino, klubu Pepermint te u knjižari Mozaik knjige u Bogovićevoj ulici.

20.10.2011. 15:48:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh