« Kultura
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
ČETVERO NAJBOLJIH

Otvorena izložba finalista Turnerove nagrade

Ove godine izložba se prvi put odvija izvan nekog od prostora koji pripadaju muzeju Tate Britain, koji je organizator nagrade

Fotografija vijesti
Više o

Velika Britanija

,

Turnerova nagrada

,

george shaw

,

Martin Boyce

,

Baltic

Izložba finalista godišnje nagrade Turner, jedne od najistaknutijih i najprestižnijih nagrada suvremene umjetnosti u Britaniji, otvorena je danas u međunarodnom Centru za suvremenu vizualnu umjetnost Baltic u gradu Gatesheadu u Velikoj Britaniji, piše Hina.

To je ujedno prvi puta da se ta izložba odvija izvan nekog od prostora koji pripadaju muzeju Tate Britain, koji je organizator nagrade.

Ovogodišnji su finalisti škotski umjetnici Karla Black i Martin Boyce, koji se bave skulpturom, vizualna umjetnica Hilary Lloyd, te slikar George Shaw.

Karla Black, umjetnica inovativna pristupa kiparstvu, nominirana je za samostalnu izložbu u berlinskoj galeriji Capitain Petzel te doprinos raznim skupnim izložbama.

Martina Boycea, nominiranog za samostalnu izložbu u galeriji Eva Presenhuber u Zurichu, među finaliste je dovela "snaga njegovih skulpturalnih instalacija koje grabe pozornost posjetitelja posebnom atmosferom i pažljivo odabranim detaljima".

Hilary Lloyd nominirana je za samostalnu izložbu u londonskoj galeriji Raven Row. Lloyd portretira urbani okoliš kombinacijom statičnih i pokretnih slika, zvukova i trodimenzionalnih oblika, predstavljajući zvuk i sliku na način koji dovodi u pitanje i potire tradicionalne promatračke konvencije.

Georgeu Shawu nominaciju je donijela retrospektiva "The Sly and Unseen Day". Riječ je o umjetniku koji svojim slikama duboko osobnim odnosom spram teme i materijala intrigantno koketira s tradicijom.

Svaki od njih će tijekom četiri subote u studenome održati prezentaciju svojih djela.

21.10.2011. 16:12:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh