« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ZA LJEPŠU KOŽU

Poklonite svom licu tretman maskom od avokada

Krema od avokada uz dodatak meda i jogurta učinit će kožu vašeg lica puno ljepšom, zdravijom i mlađom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

koža

,

izgled

,

avokado

,

maska za lice

Maske za lice su odlično su sredstvo za čišćenje pora, odstranjivanje akni i vlaženja suhe kože. A masku za lice možete napraviti i sami, na primjer, od avokada.

Gnječite avokado žlicom dok se ne pretvori u potpuno kremastu masu. Avokado sadrži ulje koje je jako zdravo i koje duboko djeluje na vašu kožu. Možda najvažnija karakteristika avokada jest to da je dobar izvor kalija. Bilo da konzumirate ili pravite masku od avokada, pomoći će vam da vaša koža bude zdrava i puna sjaja.

>> Sami napravite masku za lice

>> Pobijeditu akne i masnu kožu maskama iz kućne radinosti

Dodajte kremastoj masi jednu žlicu prirodnog meda. Med ima sposobnost ubijanja bakterija na koži, te smanjuje otekline i upale, što koži daje mladoliki izgled. Pomiješajte sve to s jogurtom. Jogurt je prirodan i nježan čistač i koristi se u puno preparata za njegu lica. Jogurt sadrži i mliječne kiseline koje umiruju i omekšavaju kožu.

>> Nahranite kožu lica maskama iz kućne radinosti

Ogulite i izrežite na ploške dva kolutića krastavca da biste ih stavili na oči. Krastavac je odličan dodatak avokadu jer čisti, njeguje, hidratizira i pomaže smanjivanju podočnjaka. Operite lice lagano sa toplom vodom i osušite. Nanesite masku od avokada na lice i vrat. Stavite krastavce na oči i opustite se. Nosite masku minimalno 15 minuta prije nego je isperete toplom vodom, te osušite kožu.

Izvor: Savjeti-hr.com

11.08.2010. 15:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh