« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
PRIRODA

Poklonite koži najbolji tretman - vodu iz mora

More i termalna voda djeluju na našu kožu kao prirodni lifting

More je idealna prilika za regeneraciju kože
More je idealna prilika za regeneraciju kože (Getty Images)
Više o

face lifting

,

morska voda

,

toplice

,

zdrava koža

Koža kojoj nedostaje vode teže se brani od vanjskih nadražaja, postaje osjetljiva, sklona alergijama i oboljenjima te ubrzano stari. A sunce, suh i vruć zrak, štetne navike i neprimjerena kozmetička njega dodatno pogoršavaju stanje. Zato iskoristite odmor i svojoj koži poklonite najbolji tretman, vodu iz mora ili termalne vode iz toplica.

Važno je da svakodnevnom njegom osigurate koži uravnoteženu hidrataciju i da joj pomognete da sačuva vlažnost, a konzumiranjem vode osigurate i vlažnost iznutra.

Hidratacija

Ipak, osim osnovne funkcije - hidratacije, voda sadrži i tvari koje potiču i podržavaju prirodne funkcije kože. Proizvođači kozmetike zato koriste termalnu i morsku vodu, tako da je, ovisno o tipu kože, njezinom trenutnom stanju i eventualnim poremećajima, za svaki tip i stanje kože moguće pronaći preparat koji će joj izvana pomoći da zadrži vodu, a iznutra je ojačati. Morska voda je pravi eliksir, zbog čega se pročišćena i prerađena uvelike koristi u preparatima za njegu kože, ali i liječenje dišnih puteva.

Slana voda lakše prodire u kožu i sluznice, a s njom i vrijedni sastojci, poput minerala koji su potrebni za osnovne biokemijske procese, neophodne za ravnotežu minerala u koži. Također, morska voda djeluje kao stimulator metabolizma stanica. Osim toga, morska voda djeluje antiseptički, steže i tonizira kožu, dok mineralne tvari iz mora pomažu da se normalizira vitalna energija organizma. U nedostatku mora, sami možemo napraviti kupku s morskom soli (šalica soli na litru vode) - temperatura vode treba biti jednaka temperatura tijela. U kupki ostanemo 15 minuta, potom se istuširamo običnom vodom i nanesemo neki od preparata s termalnom vodom (mlijeko, losion).

Eliksir mladostiOsim svoje osnovne funkcije - hidratacije, voda sadrži i tvari koje potiču i podržavaju prirodne funkcije kože. Stoga proizvođači kozmetike sve češće koriste morsku i termalnu vodu u svojim proizvodima - mlijeku, losionima, kremama, sprejevima...

Sjaj i vitalnost

Ljekovito djelovanje izvorske termalne vode, bogate mineralima, već se vjekovima koristi za liječenje različitih tegoba, uključujući i one koje se javljaju na koži. Iako mehanizmi njezina djelovanja nisu bili potpuno poznati, praksa je pokazala da kupke od termalnih voda smiruju upale i iritacije, pomažu u liječenju alergija, pomlađuju kožu vraćajući joj sjaj i vitalnost.

Posljednjih godina provedena su brojna istraživanja učinka termalnih voda, što je bio razlog da se radi na unapređivanju i usavršavanju spa koncepta čija je baza upotreba termalnih voda u svrhu očuvanja zdravlja. Blagodati termalnih voda sve se više koriste u spa centrima i toplicama u sklopu različitih terapija (talasoterapija, body wrapping...). Osim kao sastojak krema i preparata za čišćenje, termalna voda se koristi i u izvornom obliku, u sprejevima, tako da se može direktno raspršiti po koži. Termalna voda u spreju može se nanijeti na našminkano lice i tada djeluje kao fiksator, odnosno produžava trajanje šminke. 

22.08.2012. 21:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh