« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Njega kože nakon ljetovanja

Nakon ljeta treba uspostaviti ravnotežu lučenja kože pilingom lica i tijela koji će odstraniti odumrle stanice kože

Što sve treba napraviti nakon dolaska s mora
Što sve treba napraviti nakon dolaska s mora (Shutterstock)
Više o

more

,

Sunce

,

njega kože

,

akne

,

vjetar

,

morska sol

,

hidratacija

Ljeto, sunce i more izvršili su svoj utjecaj na kožu koja obično nakon takvih tretmana izgleda sjajno, no ta je pomoć privremena i ako se ne djeluje odmah nakon povratka s mora, koža može pretrpjeti štetu.

Sunce isuši površinu kože, more je dezinficira i akni obično nema, no pojavit će se vrlo brzo ako se koža ne očisti temeljito. Za to je najbolje posjetiti kozmetičara jer će se na taj način lijepa boja dulje i ujednačenije zadržati, a koža će svijetliti postupno, bez ljuštenja i razlika u boji.

Nakon ljeta treba uspostaviti ravnotežu lučenja kože pilingom lica i tijela koji će odstraniti odumrle stanice kože te bakterije i nečistoće koje su se u međuvremenu nakupile. Na taj se način sprječavaju upalni procesi i omogućava se disanje kože.

Uz to, kožu nakon ljeta treba ponovno optimalno ovlažiti dubinskom hidratacijom, jer se zalihe tijekom ljeta iscrpljuju na suncu i vjetru. Dublji slojevi tako postaju dehidrirani i prestaje proizvodnja elastina i kolagena. Uz to, koža bez vode je gruba i zadebljana, što se može izbjeći raznim maskama i kremama.

Za kraj, naravno, potrebno se nastaviti zdravo hraniti uz puno voća i povrća, te piti dovoljno vode i biljnih čajeva.

23.08.2012. 15:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh