« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
APEL

Pojačava se međunarodni pritisak na Siriju

"S obzirom na žurnost misije zajedničkog izaslanika zatražili su da se odredi rok za iduće korake ukoliko se ubijanje nastavi", rekli su u izjavi SAD i Vijeće za suradnju u Zaljevu

Fotografija vijesti
Više o

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

rat u Siriji

Ujedinjeni narodi moraju odrediti vremenski okvir Bašaru al-Asadu da prihvati sporazum i zaustavi nasilje nad prosvjednicima, poručili su SAD i zemlje Perzijskog zaljeva posebnom izaslaniku Kofiju Ananu, prenosi Hina.

"S obzirom na žurnost misije zajedničkog izaslanika (SAD i ministri vanjskih poslova zaljevskih zemalja) zatražili su od izaslanika da odredi rok za idueće korake ukoliko se ubijanje nastavi", rekli su u izjavi SAD i Vijeće za suradnju u Zaljevu nakon sastanka u Rijadu.

Zajedničko priopćenje također poziva zemlje "s izravnim vezama sa sirijskim režimom da se pridruže međunarodnoj zajednici u naporima za rješavanje sirijske krize".

Sirija je rekla da je godinu dana duga pobuna protiv Asada završena ali da će zadržati svoje snage u gradovima kako bi održavale sigurnost dok u skladu s Annanovim planu ne bude sigurno da se mogu povući.

31.03.2012. 21:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh