« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
COOL

Pojačajte imunitet na zabavan način

Zima nosi mnoga iskušenja za imunitet, pa evo nekoliko neortodoksnih načina za osnaživanje, bez hrane i lijekova

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

imunitet

,

glazba

,

ljubljenje

,

šetnja

,

jačanje imuniteta

Priče o jačanju imuniteta obično počinju s nekom egzotičnom hranom, kapljicama čudotvornih biljaka i sličnim mogućnostima, no postoje tri jednostavna i laka načina za jačanje imuniteta koji su ujedno i prilično zabavni. 

Za početak, krenite u šetnju. Jest da je teško izaći iz topline doma na hladnoću, no upravo je ta toplina puno opasnija za vaše zdravlje. Trebalo bi svakodnevno prošetati najmanje 20 minuta do pola sata, dobro utopljeni, a ako pritom imate mogućnost to napraviti u prirodi, vaš će vam imunitet biti zahvalan.

Slušanje omiljene glazbe također djeluje blagotvorno na zdravlje jer glazba smiruje, poboljšava pamćenje i koncentraciju pa na taj način, izravno i neizravno, smanjuje stres i jača imunološki sustav.

Na kraju, jedan prirodan pojačivač imuniteta koji će vam se sigurno svidjeti - ljubite se. Ljubljenje olakšava disanje, čak i kad je nos začepljen, a što duže traje to više jača obrambene mogućnosti organizma. 

Znate kako je zaljubljenima uvijek vruće? E, pa to je od ljubljenja, stoga, ne časite časa nego partnera pod ruku i na šetnju kroz prirodu uz omiljenu glazbu s mobitela i ljubljenje iza nekog stabla u parku.

14.12.2013. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh