« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
ZZZZ

Prirodni lijekovi protiv nesanice

Umjesto da se kljukate tabletama za spavanje, odaberite neku prirodnu alternativu koja je jednako učinkovita

Čaj od kamilice mora biti jak
Čaj od kamilice mora biti jak (DeviantArt)
Više o

nesanica

,

hmelj

,

lavanda

,

prirodni lijekovi

,

čaj od kamilice

,

muškatni oraščić

,

lijekovi protiv nesanice

Ne možete nikako zaspati, a niste pobornik tableta za spavanje? Obratite se Majci Prirodi za pomoć i spavat ćete kao beba, kažu stručnjaci koji na prvo mjesto stavljaju muškatni oraščić kao sjajno sredstvo za opuštanje ako vas dere stres.

Čaj od muškatnog oraščića prije spavanja opustit će vas toliko koliko je potrebno da zaspete bez problema, no jedan je dovoljan - ako pretjerate, možete dobiti halucinacije zbog raznih zanimljivih spojeva koje muškatni oraščić sadrži.

Uobičajeni savjet koji će vam dati svaka majka ili baka je da popijete čaj od kamilice, koji se u te svrhe koristi od pamtivjeka. No, ipak nabavite sušeni cvijet kamilice i napravite jači čaj, učinak će biti bolji.

Aromaterapeuti će vam preporučiti lavandino ulje kao sjajan tretman protiv nesanice, a pomaže i kod migrena. Za najbolje djelovanje zapalite mirisnu lampicu s lavandinim uljem sat vremena prije nego što mislite krenuti na spavanje, ili napravite mirisnu kupku s nekoliko kapi lavandinog ulja u vodi. Spavanje garantirano.

 Hmelj, jedan od sastojaka omiljenog piva sjajan je prirodan sedativ koji se može koristiti za umirenje i kao lijek protiv nesanice. Čaj od hmelja ublažava nemir i nervozu, smanjuje razinu stresa i potiče zdrav san.

14.12.2013. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh