« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
PRIPAZITE

Pogreške kojima sami sabotiramo mršavljenje

Dakle, sve ste napravili kako treba - jedete po planu, vježbate, a kilogrami uporno ostaju i ne idu dolje? E, onda radite nešto od ovoga

Što nas muči?
Što nas muči? (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

mršavljenje

,

pravila

,

pogreške

Mršavljenje je glavna tema ovih dana, svi se trude ukloniti one zadnje kilograme viška koji će izgledati loše na plažama, no čak i ako ste sve napravili kako treba, postoji mogućnost da se sami sabotirate i ne možete dostići cilj.

Recimo, često se događa da pijete previše kalorija - čak i uz ograničenje unosa hrane i pravilan izbor, gazirana pića ili kave s dodacima mogu vam upropastiti dijetu, pa se ograničite na vodu i čajeve, a kava isključivo bez dodataka.

Ništa manje pogubni nisu ni umaci koji imaju veliku količinu skrivenih kalorija u slučaju da ih kupujete u trgovini. Što vam vrijedi salata ako je prelijete umakom s par stotina kalorija? Dobro čitajte deklaracije ili, još bolje, napravite umak sami.

Grickanje između obroka još je jedan način na koji upropaštavamo sve što smo postigli - pazite da vas ne savlada glad između obroka, ako se to i dogodi, popijte veliku čašu vode.

Pripazite i na zdrave namirnice - voće može imati dosta kalorija, zavisi od toga koje jedete, pa se prvo informirajte u našem članku Koliko vaše omiljeno voće ima šećera i kalorija, a zatim odaberite što ćete jesti.

I da, nema onog - samo ću jednom zgriješiti, pa se vraćam na dijetu. To će upropastiti sav trud koji ste uložili do tada i praktički krećete ispočetka ...

18.06.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh