« Život
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
BEZ STILA

Pogodite tko su najgore odjeveni turisti

U istraživanju u kojem su se međusobno ocjenjivali Europljani najgore su prošli Englezi i Nijemci

(Shutterstock)
Više o

moda

,

Nijemci

,

najoraženiji turisti

,

sandale

,

odijevanje

,

bijele čarape

Stara poslovica - odjeća čini čovjeka - u nekim zemljama vrijedi više, a u drugima manje. Ljudi su posebno opušteni kad se nalaze na putovanjima pa tako spajaju nespojivo i prikupljaju komentare na račun svojih neukusnih kombinacija.

Internet stranica koja se bavi ocjenjivanjem turističkih destinacija i smještaja Zoover pitala je svoje korisnike tko su najgore odjeveni europski turisti i dobila rezultate koji samo potvrđuju društvene stereotipe.

Oko 16.000 ispitanika zaključilo je da su najgore odjeveni Britanci (25%), a slijede ih Nijemci (23%) koje svi prepoznaju po tome što svijetom vole hodati u bijelim sportskim čarapama i sandalama. Na trećem mjestu su završili Poljaci s 12% glasova.

Najbolje su prošli Šveđani i Švicarci. Samo 1% ispitanika kritizirao je odijevanje turista iz Švicarske dok su tek nešto malo više glasova dobili turisti iz Švedske.

Zanimljivo je da su Englezi i Nijemci u potpunosti svjesni svojih modnih propusta. Naime, kada se izdvoje glasovi iz Engleske proizlazi da se i sami stanovnici Otoka smatraju najgore odjevenima, dok su se Nijemci izabrali na visoko drugo mjesto. 

22.04.2010. 07:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh