« Život
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
ZARAZNA IGRA

Klinac se na Farmvilleu zadužio 7500 kuna

Ni Zynga ni banka koja je izdala kreditnu karticu nisu pristale obitelji nadoknaditi nastalu financijsku štetu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Zynga)
Više o

Facebook

,

Farmville

,

igre na facebooku

,

online igre

,

Zynga

Najpopularnija igrica na Facebooku prikuplja sve više kritika. Prašina se ponovno digla kad se doznalo da je 12-godišnji klinac iz Velike Britanije nedavno priredio neugodno iznenađenje svojim roditeljima nakon što je na Farmville potrošio 2500 kuna vlastite ušteđevine, dok je preostalih 5000 kuna skinuo s majčine kreditne kartice.

Dug je napravio u samo dva tjedna igranja. Naime, Farmville igračima daje mogućnost da troše virtualni novac na usjeve i životinje, ali nudi i dodatne opcije uz trošenje pravog novca što je kompaniji Zynga koja je razvila igricu dosada donijelo zaradu od oko 5 milijardi dolara.

Ni Zynga ni banka koja je izdala kreditnu karticu nisu pristale obitelji nadoknaditi nastalu financijsku štetu. Naime, majka je optužila banku što nije primijetila ništa neobično s obzirom na to da je u kratkom vremenu potrošeno puno novaca na Facebooku, ali su odgovorni iz HSBC-a odbacili sve optužbe.

"Naš alarm bi se uključio da su novci potrošeni na nekoj kockarskoj stranici, ali pošto je bilo navedeno da se radi o Facebooku nismo primijetili ništa sumnjivog", rekla je glasnogovornica banke HSBC.

Facebookov svijet Farmvillea opasniji je nego što mislite

22.04.2010. 09:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh