« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
ISTRAŽIVANJE

Pogledajte što sve Facebook zna o vašem ljubavnom životu

Facebook poznaje svaki aspekt života svog prosječnog korisnika, a onaj ljubavni tu nije nikakva iznimka

Fotografija vijesti
Više o

Facebook

,

muškarci i žene

,

društvene mreže

,

ljubavni problemi

Bez obzira na svakodnevno upozoravanje medija i stručnjaka za online sigurnost kako najpopularnija društvena mreža na svijetu neprestano izmišlja nove i efikasnije načine da sazna što je više moguće toga o vama, prosječni korisnik još uvijek na sve to pomalo odmahuje rukom, uvjeren da se njega to previše ne tiče.

Konačno, dovoljno je biti „pametan" na internetu i nitko vam ne može ništa, zar ne?

Nažalost, tomu baš nije tako. Facebook poznaje svaki aspekt života svog prosječnog korisnika, a onaj ljubavni tu nije nikakva iznimka. Facebook danas može predvidjeti koliko ste sretni u svojoj vezi, koliko je vaš partner zadovoljan vama, kad imate najveće šanse da prekinete trenutačnu vezu ili da ju pretvorite u brak te što slušate kad ste zaljubljeni ili kad se liječite od slomljenog srca.

Online direktorij WorldWideLearn skupio je sve podatke prikupljene od Facebooka i drugih stranica na jedno mjesto, a mi vam prenosimo najzanimljivije od njih:

Najveći broj novih veza događa se 14. veljače, 15. veljače, 1. travnja, 24. prosinca i 25. prosinca.

Najveće šanse da ćete prekinuti vezu imate u rano proljeće, sredinom ljeta te dva tjedna prije Božića. Najveći broj veza puca u petak i subotu.

Polovica korisnika Facebooka javno objavljuje svoj ljubavni status, i to 53 posto žena te 47 posto muškaraca.

Od ljudi koji su objavili svoj ljubavni status, 37 posto ih je solo, 31 posto u braku, 22 posto u vezi, 5 posto ih je zaručeno, dva posto njih je u kompliciranom odnosu te jedan posto svih korisnika prakticira otvorenu vezu.

Istraživanje Sveučilišta u Wisconsinu pokazalo je kako su muškarci i žene koji javno objavljuju svoje veze na Facebooku zadovoljniji svojim vezama. S druge strane, žene koje se prepiru sa svojim partnerima oko ljubavnog statusa značajno su manje sretne svojim vezama.

Cijelu infografiku možete pogledati OVDJE.

21.06.2012. 16:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh