« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
ŠOKANTNO!

Pogledajte Benettonovu kampanju koja je na noge digla pola planeta

Na velikom plakatu obješenom na jednom rimskom mostu prikazana je fotomontaža pape i jednog od vodećih imama arapskog svijeta kako izmjenjuju strastveni poljubac

Benedikt XVI. i Ahmed Mohamed el-Tayeb
Benedikt XVI. i Ahmed Mohamed el-Tayeb (United Colors of Benetton)
Više o

Nicolas Sarkozy

,

Angela Merkel

,

papa Benedikt XVI.

,

Barack Obama

,

kontroverzne kampanje

,

benetton

,

bizarne vijesti

,

ahmed mohamed el-tayeb

Iako Benettonove reklame već godinama ne šokiraju javnost kako su to činile u svojim najboljim danima, talijanska je modna tvrtka svojom posljednjom kampanjom ponovo došla u centar medijskog fokusa i naišla na žestoke kritike Svete Stolice.

Na velikom plakatu obješenom na jednom rimskom mostu blizu ulaza u Vatikan prikazana je uvjerljiva fotomontaža pape Benedikta XVI. i jednog od vodećih imama arapskog svijeta, Ahmeda Mohameda el-Tayeba kako izmjenjuju strastveni francuski poljubac.

Ni ostale fotografije kampanje za fondaciju Uhhate nisu nimalo pristojnije, a pokazuju i brojne druge svjetske čelnike koji se ljube. Među njima su i predsjednik SAD-a Barack Obama koji ljubi predsjednika Venezuele Huga Chaveza te njemačka kancelarka Merkel i francuski predsjednik Sarkozy.

Vatikan je, sasvim očekivano, osudio ovakvu reklamnu kampanju, optužujući Benetton da se koristi likom Svetog Oca na nedopušteni i manipulativni način te su najavili i mogućnost tužbe.

U Benettonu su samo kratko izjavili kako se nadaju da će ove fotografije pomoći svjetskim vođama i građanima diljem planete u borbi protiv mržnje te izgradnji kulture tolerancije.

„U ovim mračnim vremenima financijske krize, mi u Benettonu se nadamo da će ovakav stav pomoći svima da razmišljaju pozitivnije", rekao je Alessandro Benetton, dopredsjednik grupacije Benetton i sin osnivača tvrtke.

Iz kompanije su najavili kako je ovo samo početak šire kampanje te da uskoro planiraju i čitav niz događaja u kojima će klinci diljem svijeta na zidovima svojih gradova stavljati kontroverzne slike.

Slike u punoj veličini možete pogledati u našoj Metro galeriji.

17.11.2011. 13:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh