« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
MORH

Počinju redoviti godišnji upisi u vojnu evidenciju

Poziv je upućen hrvatskim državljanima - muškarcima rođenima 1993. te starijima koji dosad nisu bili upisani u vojnu evidenciju

MORH
MORH (Wikipedia)
Više o

MORH

,

Hrvatska vojska

,

vojna evidencija

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske i odsjeci za poslove obrane provodit će u skladu sa Zakonom o obrani tijekom veljače redoviti godišnji upis u vojnu evidenciju, a poziv je upućen hrvatskim državljanima - muškarcima rođenima 1993. godine te starijih godišta koji dosad nisu bili upisani u vojnu evidenciju, a imaju prebivalište na području Republike Hrvatske, izvijestila je danas Služba za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.

Pozvani su dužni ponijeti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB te se odazvati bez obzira na to jesu li primili pojedinačni poziv. Moguću spriječenost dužni su javiti u Odsjek za poslove obrane prema mjestu prebivališta ili opravdati preko roditelja ili članova uže obitelji.

U skladu sa Zakonom o obrani, pozivu za upis u vojnu evidenciju obvezni su odazvati se i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, u diplomatskoj misiji ili konzularnom uredu države u kojoj borave.

Obveza redovitog upisa u vojnu evidenciju proistječe iz Zakona o obrani, navodi u priopćenju MORH i dodaje kako je obveza služenja vojnog roka suspendirana odlukom Hrvatskoga sabora.

Detaljnije informacije o upisima u vojnu evidenciju mogu se vidjeti na mrežnim stranicama http://www.morh.hr/hr/karijera-u-morh-a-i-os-rh/natjecaji-i-oglasi/poziv-na-upis-u-vojnu-evidenciju-2011.-godine.html.

31.01.2011. 20:45:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    matea
    12.04.2011. 18:19
    kada počinju vojni rokovi
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh