« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
PRATI SE RAZVOJ SITUACIJE

Iz Egipta evakuiran dio Hrvata, sretno stigli u Zagreb

Petnaestak Hrvata, djelatnika hrvatskog veleposlanstva u Kairu i ostalih hrvatskih državljana, doputovalo je u utorak oko 7 ujutro u Zagreb

Fotografija vijesti
Više o

Egipat

,

evakuacija

,

Hrvati

Petnaestak Hrvata zrakoplovom je iz Kaira doputovalo u Beč, odakle su autobusom prebačeni u Zagreb, prenosi Hina. Evakuirani su svi hrvatski državljani koji su to htjeli, dodaje MVPEI, a hrvatsko veleposlanstvo prati daljnji razvoj situacije u Egiptu i daljnje evakuacije ovisit će o potrebi.

U Egiptu borave i hrvatski turisti, ali oni za sada nisu željeli napustiti zemlju, budući da se uglavnom nalaze u ljetovalištima koja su udaljena od zone sukoba. Među zemljama koje će evakuirati svoje građane iz Egipta ili su to već učinile su Njemačka, Australija, Kina, Grčka, Kanada, Indija, SAD, Švicarska, Turska, Nizozemska i Austrija.

Deseci tisuća Egipćana već danima na ulicama zahtijevaju odlazak predsjednika Hosnija Mubaraka čija autoritarna vlast traje već trideset godina. U prosvjedima i sukobima s vojskom i policijom dosada je poginulo više od stotinu ljudi.

01.02.2011. 10:30:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh