« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
1200 KUNA ZA ŠALICU

Počinje prodaja ekskluzivnog "Pandinog čaja"

Čaj proizvodi kineski poduzetnik An Yanshi u planinama Ya'an u pokrajini Sečuan i kao gnojivo za njegov uzgoj koristi izmet panda

Fotografija vijesti
Više o

pandin čaj

,

pande

,

luksuzni predmeti

,

zeleni čaj

Želite li uživati u šalici najekskluzivnijeg i najskupljeg čaja na svijetu, čija se biljka fertilizira izmetom pandi, za taj ćete užitak morati odvojiti 1200 kuna, prenosi Hina.

Čaj proizvodi kineski poduzetnik An Yanshi u planinama Ya'an u pokrajini Sečuan i kao gnojivo za njegov uzgoj koristi izmet panda. Taj neobičan sastojak An je izabrao zbog njegovih jedinstvenih zdravstvenih kvaliteta.

Pande, koje jedu jedino divlji bambus, probave samo 30 posto njegovih korisnih sastojaka, što znači da ostalih 70 posto biva izlučeno s pandinim izmetom. "Te životinje su kao strojevi za proizvodnju organskog gnojiva", kazao je An.

"Želim ljudima svijeta prenijeti poruku da se otpad može pretvoriti u nešto korisno, želim promovirati kulturu recikliranja i korištenja organskih gnojiva", rekao je.

"Pandin čaj" uskoro ide na tržište u pakiranjima od 50 grama (za otprilike 16 šalica čaja). Cijena pakiranja, javlja Sky News, bit će 2200 funta (19,800 kuna).

An takvu "paprenu" cijenu objašnjava velikim troškovima i činjenicom da će dobit ići u fond za zaštitu okoliša.

22.03.2012. 11:34:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh