« Glazba
objavljeno prije 11 mjeseci i 6 dana
ATTACK

Počinje FAKI u Attacku i još svašta nešto

Još jedan odličan tjedan u Attacku gdje vas čeka par redova odlične mjuze, raznoraznih poetry slamova i sličnih stvari koje ne bi smjeli propustiti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

FAKI

,

AKC Medika

,

AKC Attack

,

Vitamin Disco

BIJESAN JURIŠ VAN KONTROLE: Deathchant, Rules, Vipera

18.5. // 20:30 - 00:30 // 7 EUR

Deathchant (Los Angeles)

Kvartet iz Los Angelesa specijaliziran za eklektičnu kombinaciju Proto-Metala kakvog su definirali Thin Lizzy i Sludgea definiranog u izdanjima Melvinsa. Iako se na prvo slušanje čini kako glazba Deatchanta nije organizira oko konciznih struktura, nju bi bilo pogrešno okarakterizirati kao Jam Session. Bend u svojim kompozicijama naglasak stavlja na improvizaciju oko jasno definiranih elemenata, dok virtuoznost članova omogućava glazbenu telepatiju pomoću koje kompozicija uvijek ostaje otvorena. Deathchant njeguje DIY LA Punk estetiku koja ironično, kako ističu, ide ruku pod ruku s klasičnim Rock i Metal bendovima kao što su Deep Purple, Judas Priest, Uriah i drugi.

Vipera (Zagreb)

Lokalni prvaci Motor-charged Rock'n'Rolla koji su regionalnoj Hardcorepunk zajednici otprije poznati kao članovi bendova Disbaja, Hazarder, Hak Attak. Za razliku od gore navedenih, Vipera ne njeguje eklektični pristup kombinacije razno-raznih pod žanrova, već od svojih početaka imaju jasno definiranu estetiku benda koja neodoljivo podsjeća na Motorhead. No dok Motorhead žari i pali furiozni Motor-Charged metal, u Viperinim riffovima ostaje dobra doza mistike koja nas podsjeća na ranije projekte članova benda. Prošlo je nešto više od godinu dana od objavljivanja njihova EP-a, a najbolje stvari tek moraju ugledati svjetlo dana na novom izdanju. Stoga nestrpljivo iščekujemo novo izdanje, kao i njihovo novo ukazanje na stageu Attacka!

Rules (Zagreb)

Regionalne Rock and Roll, ali i Hardcore zvijezde. Posljednjih godinu dana sviraju u pojačanoj postavi s dvije gitare, a usudili bi se reći da upravo ova postava izvlači maksimum iz njihove glazbe. Iako su u svojim početcima svirali beskrupulozno brzu pankčinu, s vremenom su svoje kompozicije usporili do te mjere da se usudimo reći kako ih uz Rock'n'Roll i Hardcore-Punk, sad krase i Proto - Doom epiteti. Iza sebe imaju nekolicinu izdanja, a baš kao što je i slučaj s Viperom, najbolje tek dolazi!

!!! VAŽNO !!!

Svima mlađima od 18 dajemo besplatan ulaz na koncert.

PISTOLERO FREESTYLE EDITION

3 floora @ AKC Medika [Attack / Surogat / Mikro] // 19.5. // 21:00 - 08:00 // 10 EUR (7 EUR pretprodaja)

***************************************

U petak 19.5.2023. Pistolero ponovno trese mračne zidove AKC Medike, ovaj puta u Freestyle izdanju. Mjuza će grmiti na 3 flora uz nastupe velikog broja kvalitetnih izvođača, a odvrtiti će se hrpa raznih elektronskih stilova. U Attacku će odzvanjati psybass, darkprog, psytrance i tekno kombinacija, a nastupaju Klaada, Odmorise, Haktal, Atomic Hive i Errortek uz video podršku Hybrid VJ ekipe. U Surogatu Val Vashar, Zmayo, Kontra, Kris i Zbvx vrte techno, breakbeat i dark electro uz neizostavnu VJicu Wild Bronco, dok će u Mikru grmiti bass, dub, tribal beatovi koje će isporučiti Kordoom HiFi, Homegrown Sound, Lo Peaks, Looney Grandpas i M.I.L.E, dok je za video je zadužena VJ Metamorph. Parti počinje u 21h, a upad je 7 eura u pretprodaji (Entrio), a 10 eura na ulazu u dvorište Medike.

***************************************

FULL LINE UP:

ATOMIC HIVE [Forestation] / ERRORTEK [Smotek] / HAKTAL [Pistolero / Hybrid] / HOMEGROWN SOUND [Wodland Rec / Homegrown] / KLAADA [Mindspring Music] / KONTRA [Hartera / Radio Roža] / KORDOOM HIFI [Kordoom HiFi Soundsystem] / KRIS [Surogat] / LO PEAKS [Jahstice Sound / Bamwise] / LOONEY GRANDPAS [Mindspring Music / Visionary Shamanics] / M.I.L.E. [Dubokotoplo / El Tunel] / ODMORISE [Red Riding Hood] / VAL VASHAR [Zenon Rec / MoDem] / ZBVX [Pistolero] / ZMAYO [Pistolero] / HYBRID VJs / VJ WILD BRONCO / VJ METAMORPH

VELVET FESTIVAL PREDSTAVLJA: SOICHI TERADA U ATTACKU

20.5. // 23:00 - 05:00 // 15 EUR (12 EUR pretprodaja)

Najavljujemo sedmo izdanje Velvet Festivala, proslavu zvuka i kulture, koje će se održati 29.6. - 2.7. na otoku Krku i ugostiti probrane i nadolazeće izvođače iz cijelog svijeta na nekoliko pozornica, uz boat partije, premium kampiranje, pa čak i gastro lineup. Kako bolje predstaviti festival nego prošlogodišnjim headlinerom Velveta, našim dragim gostom iz Japana - SOICHI TERADA

Lineup

23:00 - 01:00 Legalize Lambada

01:00 - 02:00 SOICHI TERADA (live)

02:00 - 05:00 Velvet Festival DJs

Ulaznice

https://tinyurl.com/velvetsoichi

EARLY BIRD - 10 EUR - sold out

PRETPRODAJA - 12 EUR

NA ULAZU - 15 EUR

FAKI OPENING & QUEER ZAGREB CLOSING PARTY

21.5. // 22:00 - 02:00 // 5 EUR

Vrijeme je da pokupite svoju dozu vitamina u šarenom, šljokastom i queer izdanju!

VITAMIN DISCO zatvara FAKI OPENING & QUEER ZAGREB CLOSING party

AKC Attack (Pierottijeva 11)

21.5.2023.

22:00h

UPAD: 5€

DRESS CODE: standardne trapezice, šljokice, perike, životinjski uzorci i gola tijela, poželjne sve vrste perja, duginih boja i drag inspired rekvizita, free upad za krila u duginim bojama u znak respecta za poštivanje FAKI teme (radical love!) i Queer Zagreba, free upad + cuga za Kupidov kostim u queer izdanju

Vitamin Disco je audio-vizualno-emotivni spektakl disko zabave koja se oslanja na dekadentno naslijeđe njujorških underground klubova 70ih ispresijecana sa bljeskovima EX YU Disko Funka. Ovog puta udružuju snagu s Queer Zagrebom - festivalom koji ove godine slavi queer art u spoju s glazbom i FAKI festivalom - festivalom alternativnog kazališnog izričaju koji je ovogodišnje izdanje posvetio temi radical love. Queer Zagreb zatvaraju, a FAKI otvaraju - očekujte dakle puno disca i još više radikalne (queer) ljubavi.

DJs: Dante Sentimento & Toch

QUEER POETRY SLAM

21.5. // 19:30 - 21:00 // INFOSHOP PIPPILOTTA

Pozivamo vas na Queer Poetry Slam! Šarenim, višeslojnim i autentičnim stihovima pružimo queer iskustvu pozornicu kakvu zaslužuje. Pozivamo sve pjesnikinje i pjesnike da podijele svoje tekstove u sigurnom i opuštenom okruženju. Želimo čuti sve, od osobnih ljubavi i životnih priča, smiješnih anegdota iz svakodnevnog života, do drobljenja heteronormativne stvarnosti. Teme su potpuno otvorene i prepuštene vama na izbor. Poslušajmo skupa što to znači queer!

Poezija je već dugo način hvatanja u koštac s trenutnim životnim uvjetima. Već u 6. st. pr. n. e. mogu se pronaći prvi primjeri lezbijske poezije koju je napisala grčka pjesnikinja Sapfa. Međutim, podrijetlo poetry slama smješta se tek u 1986. godinu, neovisno o LGBTQ+ zajednici. Bivši građevinski radnik i pjesnik iz Chicaga Marc Kelly Smith uspostavio je ovu novu vrstu nastupa, koja je od tada stekla veliku popularnost.

Naš Queer poetry slam temelji se na principu "open mic-a", što znači da je pozornica otvorena svakome tko želi predstaviti svoj poetski tekst. Za bolju koordinaciju savjetujemo da nas unaprijed kontaktirate i najavite svoje sudjelovanje. Pišite nam na mail: domino.artprojekt@gmail.com. Ako se slučajno zaboravite prijaviti, bez brige, možete se slobodno priključiti slam-u!

Vidimo se na Slamu!

18.05.2023. 10:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh