« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
BOGAT PROGRAM

Počeo sedmi Zagrebački sajam knjiga u "Profilu"

Sedmi Zagrebački sajam knjiga, u okviru kojega će se do 22. svibnja održati pedesetak promocija knjiga, autora i nakladnika, počeo je danas u knjižari Profil Megastore

(Srećko Niketić/CROPIX)
Više o

sajam knjiga

,

Profil Megastore

Sajam je otvoren radno, promocijom kratkog romana "Tango: Studija u hrđavo crvenom" Rade Jarka, čija se radnja događa u Buenos Airesu krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća, u doba diktature.

Po riječima urednice knjige Jagne Pogačnik, autor je svojim novim djelom napravio iskorak od svega što je ranije radio, no i taj roman, odnosno poema, dobro se uklapa u njegov dosadašnji opus.

Na Zagrebačkom sajmu knjiga izlaže stotinjak nakladnika, čije će se knjige prodavati sa sniženjima od najmanje dvadeset posto. Recentna književna i publicistička produkcija predstavit će se u programima "Knjiga ispod čekića" i "Do posljednjeg slova".

Predstavit će se, među ostalim, nove knjige Bekima Sejranovića, Marine Vujčić, Viktora Žmegača, Milivoja Solara, Gorana Tribusona, Predraga Lucića, Sanje Bilić, Sanje Lovrenčić, Eveline Rudan.

Za promociju rada hrvatskih nakladnika rezerviran je poslijepodnevni program "Nakladnici predstavljaju", a večernji "ZSK specijal" dovest će inozemne goste te autorice koje će se predstaviti na okruglim stolovima nazvanima "Novi ženski glasovi hrvatske književnosti".

Među inozemnim gostima su britanski povjesničar Simon Sebag Montefiore, alžirski pisac sa ženskim pseudonimom Yasmina Khadra, talijanska književnica Dacia Maraini, njemački pisac Clemens Meyer, srpski Vladimir Pištalo i slovenski Andrej E. Skubic.

Za razliku od dosadašnje tradicije ove godine se u sklopu Sajma neće dodijeliti nagrada T-portala za roman godine. (hina/metro-portal)

11.05.2010. 15:32:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh