« Knjiga
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
ČITAJTE

Počeo je Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige koji se ove godine održava pod motom 'Tko čita (ne) skita' počinje 15. listopada i trajat će sve do 15. studenoga

Čitajte, što drugo reći?
Čitajte, što drugo reći? (Arhiva)
Više o

Mjesec hrvatske knjige

Istaknuvši kako se ovom manifestacijom potiče čitanje i ljubav prema knjigama, dodala je kako program Mjeseca hrvatske knjige počinje svečanim otvaranjem novih prostora Gradske knjižnice i čitaonice u Labinu, kojem će, kako je predviđeno, uz ine, nazočiti i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić.

Bastić je najavila i održavanje Nacionalnoga kviza za poticanje čitanja, koji se ove godine provodi pod naslovom 'Pročitaj tri dnevnika i pobijedi'. Na završnoj svečanosti u okviru sajma knjiga Interliber, 15. studenoga održat će se izvlačenje i dodjela nagrada pobjednicima, rekla je Bastić.

Naglasila je i kako će se na cijelom državnom području u školama, vrtićima, umirovljeničkim domovima, otvorenim prostorima i knjižnicama održati jednodnevna akcija, koja popularizira čitanje. 

'Čitat će književnici, glumci, knjižničari, djeca, djedovi, bake, roditelji te slučajni prolaznici', rekla je dodavši i kako će Narodna knjižnica i čitaonica u Sisku te Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničarskog društva održati akciju 'Čitajmo naglas, čitajmo zajedno', koja se organizira u sklopu Europske godine čitanja naglas.

Po riječima Davorke Bastić knjižnice, sudionice manifestacije Mjesec hrvatske knjige, obilježit će različitim programima i svoj Dan, a Hrvatsko knjižničarsko društvo predstavit će Knjižnicu godine.

Zdenka Sviben iz Programskoga odbora istaknula je kako će gotovo sve sve narodne knjižnice, odnosno njih 180 sudjelovati svojim programima u Mjescu hrvatske knjige.

15.10.2013. 12:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh