« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
TRAŽENJE PRAVDE

Počelo suđenje Gadafijevim pristašama

Petorica pristaša svrgnutog i ubijenog libijskog čelnika Moamera al Gadafija optuženi su za planiranje terorističkih akcija kako bi destabilizirali zemlju

Fotografija vijesti
Više o

terorizam

,

Libija

,

suđenje

,

Moamer Gadafi

Libija je u utorak počela prvi sudski postupak protiv petorice pristaša svrgnutog i ubijenog čelnika Moamera al Gadafija koji su optuženi da su htjeli terorističkim napadima izazvati nestabilnost u zemlji, javlja Hina.

Sudac Amer al Turki nije pročitao optužnicu već je odmah na zahtjev odvjetnika obrane odgodio suđenje za tjedan dana. Predsjednik suda Ali Ašab Muhamed rekao je da su optuženi uhićeni u Zaviji, zapadno od glavnog grada Tripolija.

"Današnji slučaj... je protiv skupine pristaša bivšeg režima...Oni su bili naoružani i planirali su izvesti terorističke akcije i stvoriti nestabilnosti", izjavio je on izvan sudnice.

Optuženici su se u sudnici nalazili u prostoru iza rešetaka. To je prvi sudski proces Gadafijevim pristašama.

Prijelazna vlada, imenovana u listopadu 2011. godine kako bi vodila zemlju do izbora u lipnju, ulaže velike napore u održavanje reda u zemlji u kojoj je nakon pada bivšeg režima velika količina oružja postala dostupna širokom krugu ljudi.

Međunarodne skupine za zaštitu ljudskih prava izrazile su bojazan da libijski pravni sustav nije u stanju ispuniti standarde međunarodnog prava.

08.05.2012. 22:57:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh