« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
SIRIJA

Amerikanci nastavljaju s pritiskom na Bašara al-Asada

"I dalje smo svjedoci sve većeg nasilja u svim oblicima, a sirijski narod svakodnevno je izložen napadima", tvrdi Susan Rice

Fotografija vijesti
Više o

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

rat u Siriji

SAD će i dalje nastaviti s pritiskom na sirijskog predsjednika Bašara al-Asaa da napusti predsjedničku dužnost, rekla je veleposlanica pri UN-u Susan Rice, prenosi Hina.

"Stanje u Siriji i dalje je vrlo teško, osobito za milijune onih koji su svakodnevno izloženi napadima i imaju potrebu za hitnom humanitarnom pomoći", rekla je Rice nakon sastanka Vijeća sigurnosti tijekom kojega je s diplomatima video-vezom iz Ženeve razgovarao i posebni izaslanik UN-a i Arapske ligu za Siriju, Kofi Annan.

"SAD će nastaviti odlučno pojačavati pritisak na Asadov režim i na samoga Asada, od njega očekujući da otiđe s vlast", rekla je Rice, istaknuvši kako SAD podupire međunarodne napore čiji je cilj pronaći rješenje kojim će se "okončati nasilje i olakšati provođenje stvarne političke tranzicije", nakon više od godinu dana narodne pobune ugušene u krvi. "I dalje smo svjedoci sve većeg nasilja u svim oblicima, a sirijski narod svakodnevno je izložen napadima", rekla je glasnogovornica.

"Ako Annanova misija ne uspije, SAD će biti prisiljen pronaći druge načine, poput sankcija, protiv sirijskoga režima."

09.05.2012. 07:36:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh