« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
PRITISAK NA OPORBU

Pobornici Putina pojačali hakerske napade

Ti napadi potvrdili su najgore strahove da Kremlj može iskoristiti hakersku zajednicu za organiziranje napada na neovisne medije i oporbu

Fotografija vijesti
Više o

Rusija

,

Vladimir Putin

,

hakeri

,

oporba

Ruski provladini aktivisti sve češće posežu za ilegalnim hakerskim mrežama u nastojanju da onemoguće političku ooporbu i neovisne medije koje smatraju opasnima po vlast Vladimira Putina u Rusiji, navodi se u izvješću objavljenom u srijedu, javlja Hina.

Hakerski napadi na internetske stranice neovisnih medija poput radija Eho Moskve ili kablovske TV postaje Dožd u vrijeme održavanja općih izbora u prosincu povećali su zabrinutost od moguće represije prema onima koji se ne slažu sa službenom politikom.

Ti napadi "potvrdili su najgore strahove da Kremlj može iskoristiti hakersku zajednicu za organiziranje napada na neovisne medije i oporbu", kaže se u izvješću internetske stranice za zaštitu ljudskih prava OpenDemokracy sa sjedištem u Britaniji.

Povećanje broja napada pokazuje koliko snažno provladini aktivisti žele utjecati na internet nakon najvećih prosvjeda u 12 godina Putinove vladavine, potaknutih glasinama o izbornim prijevarama koje su se proširile društvenim medijima.

25.04.2012. 20:50:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh