« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
jesenski modni hit: džemperi

Pleteni džemperi za svaki oblik tijela

Ove godine pletivo se vraća na velika vrata mode. Pravog kroja i dezena, topli mekani džemper može biti idealan kako na mršavim i visokim ženama tako i na XXL veličinama .

Kakve džempere trebate imati
Kakve džempere trebate imati (MWN)
Više o

moda

,

džemperi

,

pletivo

,

jesenja moda

,

moda 2009/2010

,

moderna odjeća

S obzirom na to da je jesen pretopla za zimske kapute, idealni odjevni predmet je topli džemper. Džemperi su ove godine i modni hit pa evo preporuke kojeg izabrati s obzirom na vaš oblik tijela:

Tijelo oblika kruške:

Kardigan oblika školjke naglašava gornji dio tijela te miče pozornost s veće stražnjice. Mogući su i bogatiji bodovi, ali onda uz njih treba obući jednostavan donji odjevni predmet, poput hlača ravnog kroja ili traperica visokog struka. Ekstra veliki bodovi i uočljivi uzorci najbolji su za tople šalove ili kao detalji. Prugasti uzorak je također pun pogodak. Duge padajuće pruge izdužuju bokove. Šiš-miš rukavi miču pozornost s donjeg na gornji dio tijela pa iskoristite njihov ovogodišnji povratak u modu.

Tijelo bez oblina:

Dugi strukirani džemperi sa širokim slojevitim rukavima ovakvom obliku tijela daju izgled pješčanog sata - dakle toliko željene obline. pojas spušten na bokove ispod toga ističe kukove te miče pogled s ravnijeg gornjeg dijela. Bujni, zamršeni bodovi dodaju masu pa si ovaj tip osobe može priuštiti i ekstra šal ili bod. Dobit ćete na eleganciji i stilu ako ukombinirate različita pletiva, ali nemojte pretjerivati kako ne biste ispali okićeni poput božičnog drvca.

Džepne venere:

Žene manjeg rasta imaju krivo mišljenje kako ih pletivo u potpunosti zatvara i pretvara u male čupave kuglice. Savjet njima je jednostavan bod pletiva. Što manje  igre iglama. Zato si možete dozvoliti više boja. Stil kardigana duljeg kroja koji se ne kopča i ravnije linije će vas izdužiti pa ćete u konačnici izgledati više. Tajna je u kontrastnoj odjeći ispod. Ako pritom stavite zanimljivu ogrlicu još ćete vizuelno dobiti na visini.

Izrazito visoki tip:

Žene koje inače mogu obući sve i dobro izgledati, također žele ponekad promijeniti svoj izgled. Izvući se iz poslovnih odijela, a pritom izgledati poslovno i lijepo uz zanimljive džempere - kapute i za njih je moguće. Slojevita odjeća tanjeg kroja uz mogućnost više boja dat će vam istovremeno i poslovan i otkačen izgled. Ovaj tip žene može si dozvoliti i nekoliko dezena i tekstura istovremeno. Iskrojeni komadi pletiva prema obliku tijela za vas su bolji od ekstravagantnih bodova.

XXL:

Ovaj tip žena najviše se pribojava pletiva. Tajna njihovih džempera je da su lagani, ali ne vrećasti.Krojevi oblika šatora vam sam dodaju kilažu pa ih maksimalno izbjegavajte. Također dodavanjem bogatog i zanimljivog nakita bliže licu mičete pogled s problematičnih područja. Definirana ramena, kontrolirani oblik, uži rukavi i ne prebogat uzorak pletiva i vma će donijeti užitak nošenja toplih džempera. Pripazite samo da su boje tonirane jer vam preveliki kontrast donosi dodatne kile.

28.11.2012. 12:02:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ivanka
    16.01.2017. 10:23
    poštovani,
    molim Vas možete li isplesti od vune ženske gaćice (bokserice)
    vel. 48-50, i koliko bi koštale
    LP., Ivanka
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh