« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
NAJAVE

Plastic Knives objavili novi singl

Hooker Hickey spaja tvrdi plesni bubanj sa prodornim synth bassom, beskompromisno fuzziranim gitarama i hladnom elektronikom

Plastic Knives sve su aktivniji
Plastic Knives sve su aktivniji (Facebook)
Više o

novi singl

,

Hooker Hickey

,

Plastic Knives

Plastic Knives, electro-rock duo iz Zagreba (Damjan Vujaklija i Nikola Babić) svira glazbu koja se može opisati kao kombinacija aranžmana i šarenila novijih alternativnih rock sastava (The Mars Volta, Queens Of The Stone Age, Deftones, Foals), u kombinaciji s teksturama i često agresivnim synth leadovima recentnijih elektronskih izvođača (Justice, Crystal Castles, U.N.K.L.E.).

Prije par dana objavili su novi singl Hooker Hickey, koji je uzet sa EPa Tongue In Cheek. Drugi je single nakon Future Ex sa istoimenog EPa i u sličnoj maniri spaja tvrdi plesni bubanj sa prodornim synth bassom, beskompromisno fuzziranim gitarama i hladnom elektronikom. 

EP prvijence izdali su 27. ožujka: Both Sides Of The Atlantic naklonjen je eksperimentalnim i progresivnim rock utjecajima. Na tom EP-u često se isprepleću efektima natopljene gitare, razni synthevi, nepravilne mjere i poliritmija.

Osim toga album ima relativno velik dinamički raspon - od downtempo electro balada do full blown the-mars-volta-like nabijačina. Tongue In Cheek više naginje utjecajima agresivnije i tvrđe elektronske glazbe. Riječ je o direktnijim aranžmanima i temama u usporedbi s Both Sides Of The Atlantic materijalom. Pjesmama dominiraju veliki i masni synthevi, a ritam sekcija više je groove orijentirana.

Većina pjesama na oba EP-a su instrumentalne, osim tri pjesme na kojima gostuju Diyala, Sara Renar i Hrvoje Malić (Baden-Baden). Pjesme su miksane i masterirane pod poducentskom palicom Ivana Božanića.


link na fb : https://www.facebook.com/plasticknivessuck
18.02.2016. 16:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh