« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
DOĐITE

Koncert Cul-de-Sac i izložba posvećeni Draganu Pajiću Paji u Teatru &TD

Posljednja tri desetljeća u različitim i nestalnim postavama benda sudjelovao je niz glazbenika, od kojih neki i ovim koncertom nastavljaju Pajin glazbenički put i ideje

Genijalni improvizatorski bend Cul-de-Sac
Genijalni improvizatorski bend Cul-de-Sac (Kultura promjene)
Više o

koncert

,

Teatar &TD

,

Cul-de-Sac

,

Dragan Pajić - Pajo

,

Damir Prica Kafka

Koncert posvećen Draganu Pajiću Paji, jednom od osnivača kultnog impro jazz experimentalnog sastava Cul-de-Sac, održat će se u srijedu, 24. veljače u Velikoj dvorani Teatra &TD s početkom u 21.30 sat. 

Ulaznice po cijeni od 30kn (studenti će morati izdvojiti 20kn) mogu se kupiti isključivo na dan koncerta, od 18 sati, na blagajni Teatra &TD. Istu večer u Kafiću &TD-a otvorit će se izložba grafičkog umjetnika Nikole Vincelja - Jinksa koja će kroz autorske grafike, fotografije i memorabiliju kronološki prikazati sve ključne trenutke ovog sastava u posljednja tri desetljeća.

Prošle su dvije godine od kako nas je 23. veljače 2014. prerano napustio Dragan Pajić Pajo, umjetnik koji je svojim djelovanjem uvelike obilježio eksperimentalnu i improvizatorsku underground scenu, kako svojim glazbeničkim djelovanjem tako i svojom energijom, kontinuirano okupljajući glazbenike sličnog senzibiliteta i inicirajući zajedničko eksperimentiranje i muziciranje. Prvi jugoslavenski improvizatorski bend Cul-de-Sac, kasnije Orkestar za ubrzanu evoluciju osnovali su Pajo i Capri još 1986. godine, a posljednja tri desetljeća u različitim i nestalnim postavama sudjelovao je niz glazbenika, od kojih neki i ovim koncertom nastavljaju Pajin glazbenički put i ideje.

Darko Rundek: "Cul-de-Sac danas postaje relevantan bend koji u dosadnoj i mozgaispirućoj šumi formatirane glazbe na radiju, netu i uživo, šokira slobodom i radošću muziciranja, odbacivanjem svake forme osim one koja sama proizlazi iz slušanja u sadašnjem trenutku, i na publiku svakodnevno tlačenu i strašenu neimaštinom, krizom, nesugurnošću, standardima i zakonima djeluje terapijski i slavi zivot. Otići na koncert CdS je zdravije od dva tjedna u toplicama!"

Na koncertu će nastupiti Franjo Glušac (gitara), Miro Manojlović (vibrafon, udaraljke), Andreja Kurelec Košavić (vokal, truba, udaraljke), Darko Rundek (bas, efekti), Damir Prica Kafka (sax, klavijature), Igor Pavlica (truba, vokal), Bruno Vidović Vorberger (bubnjevi, udaraljke), Neven Jurić (francuski rog), Ivan Marincel (trombon), Nikola Vincelj Jinks (autorske vizualne intervencije)

Gosti: Mario Baršin (bas), Miodrag Krencer (vokal), Sven Buić (kontrabas) Luka Peršić (alt sax), Jerko Valdevit (tenor sax), Vedran Peternel (elektronika)

Capri: "Cul-de-Sac je od samog početka bio bend kroz kojega su prolazili mnogobrojni glazbenici koje je zaintrigiralo stvaranje glazbe koja se zasnivala na improvizaciji, ekspresiji, potpunoj slobodi od forme i novom načinu izražavanja. Nije bilo čvrste glazbene strukture, često nismo znali što radimo, kuda nas to vodi... Nekad zvuči vrlo interesantno, nekad baš i ne, ali vjerujemo u to što radimo."

18.02.2016. 18:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh