« Život
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
SKLONOSTI

Plaćanje seksa pokazuje sklonost kriminalu

Muškarci koji plaćaju za seks češće se bave i drugim oblicima kriminala

Kriminalne namjere počinju plaćanjem seksa
Kriminalne namjere počinju plaćanjem seksa (Shutterstock)
Više o

prostitucija

,

kriminal

,

obiteljsko nasilje

Muškarci koji plaćaju za seks vjerojatnije će se baviti i drugim oblicima kriminala, uključujući i nasilje prema ženama, u usporedbi s muškarcima koji to prakticiraju, navodi se u američkoj studiji koju prenosi Hina.

Rezultati istraživanja, objavljeni ovaj tjedan, temeljeni su na razgovorima s 202 muškaraca koje je vodila klinička psihologinja Melissa Farley na području Bostona. Otprilike pola muškaraca iz ankete plaćalo je za seks, a druga polovina nije.

U skupini onih koji su plaćali bilo je više muškaraca koji su priznali razne druge oblike kriminala, poput financijskih prevara, nasilja nad ženema i zloporabe opijata, kaže se u studiji.

Studija je izrađena, između ostaloga, kako bi se ustanovili oblici ponašanja muškaraca koji plaćaju za seks i otkriveno je da oni kao skupina dijele određena ponašanja i behavioralne tendencije koje druga grupa nema.

Dvije skupine imaju također jako različita stajališta o tome predstavlja li prostitucija seks s pristankom ili iskorištavanje. Muškarci koji su kupovali seks bitno su manje empatični prema ženama koje zarađuju kao prostitutke.

Gotovo tri četvrtine onih koji su se koristili prostitucijom kažu da su o seksu naučili iz pornografije, dok ih je isto priznalo samo pedesetak posto iz druge skupine.

 

21.07.2011. 08:17:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh