« Knjiga
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
PJESME

Pjesnikinja petkom: Poezija kao dijalog s Drugim

Razgovarat ćemo i o stvaranjima koncepata, potencijalima i ljekovitosti poezije, o strategijama pisanja, uredništvu i mnogočemu drugome

Mateja Jurčević
Mateja Jurčević (Arhiva)
Više o

pjesnikinja

,

Mateja Jurčević

Prva gošća književnog susreta 'Pjesnikinja petkom ' 12. lipnja, u 19 sati, u Atelijeru Meštrović je pjesnikinja Mateja Jurčević.

Nagrađena Goranom za mlade pjesnike za zbirku pjesama Bijela vrata, Mateja je već 2017. prvom zbirkom pjesama pokazala da se radi o novom, svježem pjesničkom glasu. Puna metaforike i uokvirena konceptom, njena poezija često govori o rubovima na kojima se nalazimo, bilo da smo u sukobu sa svijetom, ili samima sobom.

Njena nova zbirka 'Žene iz Altamire' tako progovora o ljubavi, usamljenosti, čežnji, o pokušaju da postanemo nešto ili netko za Drugoga i koliko nas želja da budemo voljeni, da budemo prihvaćeni mogu izobličiti.

U ovom razgovoru pokušat ćemo dati odgovore na pitanja kako poezija gradi most između nas i Drugoga, kako ju je moguće pisati kao takav dijalog, ili monolog, koliko je teško danas pisati ljubavnu poeziju kada je sve već možda napisano i zašto ljubavna poezija ima (ili nema) puno zamki.

Razgovarat ćemo i o stvaranjima koncepata, potencijalima i ljekovitosti poezije, o strategijama pisanja, uredništvu i mnogočemu drugome.

Kada: 12.6.2020. u 19 h
Gdje: Atelijer Meštrović, Mletačka 8
Moderira: Monika Herceg

FB event

10.06.2020. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh